Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A főnököd gratulál a jól végzett munkához, egy barátod megdicsér, vagy elérsz egy hosszú távú célt. Ezek azok a helyzetek, amikor a világ tetején érzed magad: magabiztos és elégedett vagy. Egy másik napon pont az ellenkezője történik, mindent negatívan látsz. Megkérdőjelezed a képességeidet, és még az értékeidet is. Az ilyen pillanatokban természetes, hogy azon töprengsz, miért vagy bizonytalan, és hogyan tudnád leküzdeni.

  Ezek az önbizalom csúcsai és mélypontjai normálisak. Senki sem lehet állandóan a csúcsponton, de az állandó mélypont sem megfelelő. Meg lehet tanulni és értékelni az erősségeidet attól függetlenül, hogy az élet vagy mások pozitív visszajelzéssel erősítik meg. Csak gyakorlás, türelem és egy kis plusz önszeretet kell hozzá.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Mi a bizonytalanság?

  Önmagunkkal kapcsolatos elégtelenség vagy bizonytalanság érzése. Tapasztalhatod életed bármely területén, legyen az a külső megjelenés, kapcsolatok, pénzügyi stabilitás, vagy szakmai készségek. Amikor egy pillanatra alacsony az önbecsülésed, hiperkritikussá válhatsz magaddal szemben, és bekerülsz a bizonytalanság ördögi körébe.  Ha rosszul érzed magad a kinézeted miatt, vagy kételkedsz az értékeidben, ódzkodhatsz azoktól a társas helyzetektől vagy élményektől, amelyek próbára tennék képességeidet. 

  Milyen következményekkel jár a bizonytalanság?

  Mindenki megtapasztalta már a bizonytalanságot, különösen az új kihívások előtt. Bizonyos fokig ezek normálisnak mondhatók, jelentősebb következményei akkor lehetnek, ha a negatív gondolatok továbbra is fennállnak. Ha folyamatosan bizonytalannak érzed magad, valósággá válhat a negatív gondolat (önbeteljesítő jóslat). Ez megakadályoz abban, hogy reálisan lásd a fizikai és intellektuális tulajdonságaidat. A bizonytalanság tönkreteheti önértékelésedet és kapcsolataidat. 

  10 tipp a bizonytalanság leküzdésére

  1. Szembesülj az érzéseiddel

  Ahelyett, hogy ragaszkodnál a negatív érzésekhez önmagaddal kapcsolatban, vagy hagynád, hogy egy élmény, például kritika kárt okozzon az önbizalmadban, ne nyomd el. Beszélj róla egy terapautával, egy családtaggal, baráttal. 

  1. Tűzz ki elérhető célokat

  A reális célok meghatározása segít abban, hogy növekedj és új erőre kapj. A célok legyenek elérhetőek, mert ha nem tudod elérni, frusztráltnak és csalódottnak érzed magad tőle. A cél  legyen konkrét, mérhető, elérhető, reális és időhöz kötött. 

  1. Készülj fel a kudarcokra

  A kudarcok az élet részei. Egy szerető barátság mérgező kapcsolattá változhat. Még ha nagyon képzett jelölt vagy is, előfordulhat, hogy nem kapod meg álmaid állását. Ezek a helyzetek mindenkivel előfordulnak, de nem kell hagyni, hogy negatív önképekhez vezessenek. 

  1. Olyannak szeresd magad, amilyen vagy

  Senki sem jó mindenben. Mindenkinek van erősségei és gyengeségei, de ettől senki nem lesz kevésbé méltó a szeretetre és a tiszteletre. Emlékeztesd magad arra, hogy nem kell mindig mindenben kiválónak lenni.

  1. Tedd félre a negatív gondolataidat

  A negatív gondolatok gyakran nincsenek összhangban a valósággal. Talán azt a tévhitet hordozod magadban, hogy egy kollégád nem kedvel, vagy egy tanár évekkel ezelőtt tett bántó megjegyzése továbbra is visszhangzik a fejedben. Nem ezek tükrözik a valódi értékeidet. 

  1. Vedd körül magad bátorító emberekkel

  Egyes barátok, kollégák és családtagok látják tehetségedet, így ezeket az embereket tartsd közel magadhoz. Amikor a bizonytalanság felüti a fejét, ezeknek az embereknek a jelenléte motiválhat, és emlékeztetnek arra, milyen csodálatos vagy.

  1. Hallgasd meg mások történeteit a bizonytalanságok leküzdéséről

  Hallgass podcastokat vagy olvass inspiráló könyveket azokról az emberekről, akik legyőzték a bizonytalanságot és sikeresek lettek. Ha tudod, hogy a tehetséges, sikeres emberek az önmagukról alkotott tévhiteket leküzdötték, a saját bizonytalanságaidat is le tudod vetkőzni. 

  1. Próbálj ki új dolgokat

  Vegyél részt egy tanfolyamon, tanulj meg új készségeket, vagy utazz. Ismereteid bővítése megerősíti a fejlődésre való képességedet. Ezenkívül kapcsolatba léphetsz másokkal, és megfigyelheted, hogy a hasonló gondolkodású emberek hogyan győzték le a kihívásokat. 

  1. Engedd el!

  Lehet, hogy mérgező környezetben dolgozol?  Ideje lenne átgondolni és megvédeni mentális egészségedet. Engedd el azokat az embereket és helyzeteket, amelyek szítják a bizonytalanság érzését. 

  1. Hagyd abba a hasonlítgatást!

  A hasonlítgatás az egyik fő oka annak, hogy sok embernek negatív az énképe. Ne feledd: mindenki a saját tempójában dolgozik, és egyedülálló úton halad céljai felé. Ünnepeld meg győzelmeket anélkül, hogy azokat összehasonlítanád másokéval. 

  Ha megérted, hogy az élethez hozzátartozik a bizonytalanság érzése, akkor azt is meg tudod, hogy hogyan tudsz előre jutni, gyorsabban felismerni és túllépni olyan helyzeteken, amelyek próbára teszik képességeidet. Ennek a ténynek a felismerése segíthet leküzdeni.

  A Manna csepp megoldás lehet, ha úgy érzed falakba ütközöl. Segít feloldani azokat a lelki blokkokat, melyek gátat szabad abban, hogy lelked megpihenjen, és mentális egészséged jobb legyen. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.