Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Normális, hogy a gyerekek néha szomorúak vagy rosszkedvűek, de ha ez a hangulat hetekig vagy tovább tart, és ha a gyermek viselkedésében más változások következnek be, az depressziót jelenthet.

  Hogyan veheted észre, ha gyermeked depressziós?

  • Szomorú vagy rossz a hangulata.A gyermek szomorúnak, magányosnak, boldogtalannak vagy nyűgösnek tűnhet, ami hetekig vagy hónapokig tarthat. Emellett könnyen elkezd sírni vagy több dührohama lehet, mint korábban.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.
  • Önkritikusnak lenni. A depresszióban szenvedő gyerekek sokat panaszkodhatnak. Mondhatnak önkritikus dolgokat, mint például: Semmit nem tudok jól csinálni. – Nincsenek barátaim. – Ezt nem tudom megtenni. – Ez túl nehéz nekem.
  • Energia és erőfeszítés hiánya.A depresszió elszívhatja a gyermek energiáját. Még a kis feladatok elvégzése is túl nagy erőfeszítésnek bizonyulhat. A gyerekek fáradtnak tűnhetnek, könnyen feladják, vagy meg sem próbálják.
  • Nem élvezi a dolgokat. A gyerekek nem szórakoznak annyira a barátaikkal, és nem élvezik a játékot, mint korábban. Lehet, hogy nincs kedvük olyan dolgokhoz, amelyeket korábban élveztek.
  • Az alvás és az étkezés megváltozik. Előfordulhat, hogy a gyerekek nem alszanak jól, vagy fáradtnak tűnnek még akkor is, ha eleget alszanak. Vannak, akiknek nincs kedve enni, míg mások túl sokat esznek.
  • Fájdalmak. Egyes gyerekeknek gyomor- vagy egyéb fájdalmai lehetnek. Vannak, akik kihagyják az iskolai napokat, mert nem érzik jól magukat, pedig tüneteik nem utalnak betegségre. 

  Mi okozza a gyermekek depresszióját?

  Különböző dolgok vezethetnek depresszióhoz, így nem lehet egyetlen okot megnevezni. Egyes gyerekeknek olyan génjeik vannak, amelyek hajlamosabbá teszik őket a depresszióra. Más esetben a gyerek stresszes dolgokon mehet keresztül. Vannak, akik veszteséggel, traumával, nehézségekkel vagy egészségügyi problémával néztek szembe. Ezek a dolgok alapvetően szomorúsághoz vagy gyászhoz vezethetnek – és néha depresszióhoz is.

  Az extra támogatás a nehéz idők alatt és után segít megvédeni a gyermekeket a depressziótól, vagy segít csökkenteni annak hatását. A támogatás ellenére azonban előfordulhat, hogy a gyerek depressziós lesz. 

  Mit tehetsz, ha úgy gondolod, hogy depressziós a gyermeked? 

  Beszélj vele a szomorúságról és a depresszióról. A gyerekek talán nem tudják, miért ilyen szomorúak és miért tűnnek olyan nehéznek a dolgok. Tudasd vele, hogy látod, hogy nehéz időszakon megy keresztül, és ott vagy, hogy segíts neki. Hallgasd meg, vigasztald, ajánld fel a támogatásod, és mutass szeretetet.

  Keresd fel gyerekorvost. Tájékoztasd, ha úgy látod, hogy hosszabb ideje szomorú vagy rossz hangulata van. Ez önmagában nem mindig jelenti azt, hogy depressziós, ezért mondd el, ha változást észlelsz alvásában, étkezésében vagy energiájában. 

  Keress fel egy gyermekterapeutát. Egy gyermekterapeuta időt tölt veled és gyermekeddel való beszélgetéssel. Kérdésekkel és meghallgatással mélyrehatóan megvizsgálja a depressziót és annak lehetséges okát, és tanácsot ad, hogy hogyan tudsz neki segíteni.  

  Légy türelmes és kedves. Ha gyermeked rosszkedvű vagy nehezen kezelhető, próbálj türelmes maradni. Gyakran segít abban, hogy nyugodt módon kapcsolatba kerülj gyermekeddel,  és ezzel jobb viselkedésre ösztönözd. 

  Élvezzétek az együtt töltött időt. Tölts több időt gyermekeddel, és csináljatok olyan dolgot, amit mindketten élveztek. Sétáljatok, játszatok, olvass neki mesét vagy nézzetek meg egy vicces filmet. Ezek a dolgok finoman a pozitívabb hangulat felé terelik, nem utolsó sorban pedig közelebb kerülhettek egymáshoz. 

  Közelebb van a megoldás

  Szülőként fontos, hogy észrevedd, ha valami megváltozott gyermekednél. A fent leírt tanácsok betartásával sokat tehetsz mentális állapotáért. A megoldás viszont könnyebben elérhető, mint gondolnád.

  A Manna csepp természetes összetevőinek köszönhetően gyermekek is szedhetik. Az eredméyne pedig ugyanaz lesz, legyen szó felnőttről vagy gyerekről. Feloldja a gátló lelki blokkok, amik megakadályozzák, hogy az elme könnyebben vegye a stresszes vagy traumatikus akadályokat. Kezdjétek el használni még ma a Manna cseppet, hogy mindenki számára folyamatosan nyugodt és kiegyensúlyozottak legyenek a mindennapok. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.