Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Korunk népbetegsége a folyamatos stressz. Feszültséget érzünk a munkahelyünkön, a tömegközlekedésen, ügyintézés közben, vagy épp otthon, családi körben. De vajon az élet melyik területéről jön a legtöbb stressz? Hiszi vagy sem, nem feltétlen a munka áll az első helyen! De mitől lehet ez? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, hogy mi, és hogyan szívja le legjobban energiatartalékainkat!

Ez vajon munkahelyi stressz? 

 

A munkahelyi stressz egyáltalán nem ismeretlen fogalom a mai világban. Sőt! Azok igazán kivételes helyzetben vannak, akik mindig nyugodtan, saját tempójukban végezhetik feladataikat. 

Mi az, ami feszültséget kelthet bennünk munka közben? 

Evidensnek tűnik, de felmérések szerint az egyik leggyakoribb forrása a munkahelyi stressznek, ha hozzánk nem passzoló munkakörben kell tevékenykednünk. Egy extrovertált ember például komfortosan érzi magát egy olyan közegben, ahol rendre ügyfelekkel kell találkoznia, kommunikálnia, míg csendesebb társának ez számos kellemetlen pillanatot tartogathat. 

Probléma még, amikor túl nagyok a felénk támasztott elvárások. Például túl szűk határidőket kapunk, vagy egyszerre több feladat zúdul a nyakunkba. Ilyenkor gondot jelenthet a rendszerezés, és tulajdonképpen attól leszünk feszültek, mert félünk, hogy képtelenek leszünk időre elvégezni mindent. 

Sajnos még mindig sok cégnél nincsen egyértelmű kommunikáció a dolgozó lehetőségeiről, elképzeléseiről. Ha a rossz kommunikációs rendszer miatt a munkavállalók nem tudnak kellően tájékozódni például az előrelépési lehetőségekről, fizetésről, szabadságokról, továbbképzésről, akkor az jelentősen megnöveli stressz szintjüket. 

Bár ezzel sem könnyű mindegy egyes nap megbirkózni, van még egy tényező, aminek hatására tényleg robbanásközeli állapotba kerülhetünk!

 

Mitől feszült a szülő?

 

Lehetséges azonban, hogy nem is a munka vonzza magával a legtöbb stresszt- hanem a gyermeknevelés?

Sarah Demaska, a Pennysylvania-i Egyetem professzora megdöbbentő kísérleti eredményekre bukkant. A vizsgálat során arra kereste a választ, hogy a résztvevők hol bizonyulnak stresszesebbnek, azaz hol található több stresszhormon a szervezetükben: otthon, vagy munkahelyükön. Sajnos a többség családi körben érezte magát feszültebbnek! 

De vajon mi lehet ennek az oka? 

Míg munkahelyünkön általában az adott munkakörben elvárt feladatokkal kell megbirkóznunk, a gyermeknevelés esetén az élet többféle területén kell helyt állnunk. Úgy szól a vicc, hogy egy jó anyuka egyszerre orvos, szakácsnő, ápoló, sofőr, tanár, programszervező, takarítónő, stb, de ha egy kicsit mögé nézünk, valójában ez extrém módon megterhelő. Hiszen hiába vagyunk verhetetlenek például a konyhában, lehetséges, hogy kevésbé rajongunk a takarításért. Lehet, hogy mindig szuper ötletekkel dobjuk fel a kicsik délutánját, de elképzelhető, hogy kiráz a hideg attól, hogy folyamatosan fuvarozni kell őket A-ból B-be.

Amire még rámutatott a tanulmány, hogy tulajdonképpen nem a gyermeknevelés az, ami igazán stresszel, hanem az, ha egy adott napon dolgozni is kell és mellé a gyermekkel kapcsolatos teendőket is el kell látni. A szülők nagy része érthető módon hétvégén sokkal kevésbé stresszel, mint a hétköznapok folyamán. 

 

Így számoljon le a stresszel

 

Akárhonnan is érkezik a stressz, azt mindenképp elmondhatjuk, hogy hosszú távon káros az egészségünkre. Hogyan csökkenthetjük a mindennapokban? 

  • Tanuljunk meg felállítani egy fontossági sorrendet! Lehetséges, hogy elsőre rengeteg feladat áll előttünk. De aztán egy kis gondolkodás után leszűrhető, hogy a feladatok egy része nem is feltétlen sürgős. Ami fontos, vegyük előre, a többi pedig várhat!
  • Ha túl sok a feladatunk, akkor itt az ideje végre elkezdeni kommunikálni! A munkahelyünkön is jelezhetjük, ha túl sok rajtunk a nyomás, de párunk is megértő lesz azzal kapcsolatban, ha több segítségre van szükség otthon. 
  • Ne hajszoljuk túl magunkat! Vannak olyan napok, amikor egyszerűen csak kimerültek leszünk. Ne ezeken a napokon akarjuk megváltani a világot! Az eredmény sem lesz kiemelkedő, valamint csak még feszültebbek leszünk. Koncentrálunk inkább a pihenésre, feltöltődésre! 
  • Sokan beleesnek abba a hibába, hogy tökéletesek akarnak lenni mindkét területen. Pedig erre semmi szükség! Emberek vagyunk, természetes, hogy néha nehezebben találjuk meg az egyensúlyt. Ezzel azonban nem éri meg magunkat feleslegesen stresszelni! 

 

Stresszcsökkentés természetesen 

 

Bár ezekkel a tippekkel jócskán csökkenthetjük a stressz szintünket, vannak napok, amikor egy kis extra segítségre lehet szükség. 

Mi a Mannacseppet használjuk a stressz ellen. Ez a természetes étrendkiegészítő segít csökkenteni a feszültség káros hatásait, miközben vigyáz lelki egészségünkre. Rendszeres szedésével könnyebben viselhetjük a mindennapos kihívásokat, és megóvhatjuk lelki egyensúlyunkat. 

Intsen búcsút a stressznek, és válassza a nyugalmat!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete