Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Vajon kihúztam a vasalót? Hova is tettem a kulcsokat? Mi is a jelszavam? Időnként mind feltesszük magunknak ezeket a kérdéseket. Ha az utóbbi időben megszámlálhatatlanul sokszor érezte, hogy kihagy a memóriája, akkor az viszont bajt is jelezhet! És ami még meglepőbb: lehet, hogy mindezt a stressz okozza! Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk, hogyan lehetséges ez, és azt is megmutatjuk, hogyan tudunk megküzdeni a hétköznapok feszültségével.

Cserben hagyja a memóriája? 

 

Talán már mind tapasztaltuk azt a bosszantó érzést, amikor belépünk egy helyiségbe, de fogalmunk sincs, valójában miért is jöttünk. Vagy a nyelvünk hegyén van egy szó, de egyszerűen nem jut eszünkbe. Vagy akár azt, amikor otthon meglepődve tapasztaljuk, hogy elfelejtettünk tejet venni a boltban, pedig szükségünk lett volna rá. 

Időnként mindannyian elfelejtünk dolgokat, ez teljesen normális jelenség. Stresszes időszakban azonban hatványozottan megemelkedik az ilyen esetek száma! De vajon mi áll emögött? 

A stressz hatására szervezetünkben stresszhormonok keletkeznek, amelyek befolyásolják az agyműködésünket. Emellett a feszültség általában krónikus kimerültséget szül, emiatt pedig rövid távú memóriánkba sokkal nehezebben raktározódnak el az apróságok, vagy épp nehezebb onnan előhívnunk az emlékképeket, mint nyugodt lelkiállapotban. 

Ha tehát stresszes időszakon megy keresztül, akkor valószínűleg memóriája sem a legjobb! 

 

Miért kell komolyan venni? 

 

Bár a feledékenység roppant bosszantó lehet, önmagában nem jár negatív következményekkel, vagy nem befolyásolja az egészségünket. De ha jelen van a hétköznapokban, a feszültségnek valószínűleg egyéb tünetei is jelentkeztek- csak épp nem tulajdonítottunk nekik nagyobb jelentőséget!

Álmatlansággal küzd, elalvás előtt hosszú ideig forgolódik? Éjszaka többször felriad, órákig tart, míg visszaalszik? Reggelente alig bír kikelni az ágyból? 

Esetleg munkahelyén tapasztalja, hogy sokkan kevésbé hatékony, képtelen koncentrálni, teljesítménye hullámzó? Régen érezte magát igazán motiváltnak, produktívnak? 

Társas kapcsolataiban tapaszal változást? Gyakrabban keveredik konfliktusba másokkal, akár egy jelenléktelen apróság is képes kiváltani a vitát? 

Érzelmi állapota hullámzó? Sokszor tapasztal kedvetlenséget, ingerlékenységet? 

A stressz életünk minden területére beszökhet, ezek csupán a leggyakoribb tünetek. Ne várjuk meg, amíg egyre súlyosabb és súlyosabb panaszok bukkannak fel, lépjünk közbe már most! 

 

Így zabolázza meg a hétköznapokban

 

Sajnos mai világunkban kevés esélyünk van elkerülni a stresszt. Ahelyett, hogy minden erőnkkel erre törekednénk, inkább sajátítsunk el olyan stresszkezelő technikákat, amelyek ott lesznek számunkra a nehéz pillanatokban! 

  • Mi az, ami teljesen kikapcsolja? Van, akinek elég egy forró fürdő, másnak egy nagy kirándulás, megint másnak egy izgalmas könyv segít. Ha úgy érzi, összecsapnak feje felett a hullámok, szakadjon ki egy kicsit a negatív gondolatokból!
  • A mély légzés, a meditáció, a jóga, a zeneterápia elsajátítása talán egy kicsit több időt igényelhet, de megéri az erőfeszítést, hiszen ezek is bármikor bevethetőek egy-egy feszült időszakban. 
  • Szánjunk időt a megfelelő minőségű és mennyiségű alvásra! Ha nem biztosítunk szervezetünk számára elég pihenést, már az apróságok is egekbe repíthetik stressz-szintünket. Nem is beszélve arról, hogy kipihenve sokkal egyszerűbb szembenézni a problémákkal, kihívásokkal! 
  • Erősítse meg lelki ellenállóképességét! Ha lelke stabil, kiegyensúlyozott, akkor a stressz kevésbé fogja tudni kibillenteni. 

 

Stresszcsökkentés természetesen

 

Rohanó világunkban a stressz könnyedén válhat mindennapossá. Ha egyáltalán nem szánunk időt ennek feldolgozására, akkor az tüskét hagyhat lelkünkben. Ezek a lelki sebek pedig akár testi egészségünket is kockázatathatják! 

Ne hagyjuk, hogy a stressz legyűrjön minket!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy könnyebben viseljük a feszültséget. Ez az étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal segít csökkenteni a stressz káros hatásait, miközben természetes módon támogatja a lelket. Ennek köszönhetően megelőzhetjük, vagy mérsékelhetjük azt  a rombolást, amit a tartós stressz okoz. 

Szabjon határokat a stressznek, és őrizze meg egészségét!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete