Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A szorongás okoz fájdalmat, vagy a fájdalom okoz szorongást? Valójában mindkettő. A fájdalom gyakori tünete lehet, és néha jó indikátora lehet a szorongásos rendellenességeknek. A krónikus fájdalom meglehetősen káros hatással lehet a mentális egészségedre. Ezzel szemben a rossz mentális egészség súlyosbíthatja a krónikus fájdalmat. Most akkor hogy is van ez?

  A szorongás és a krónikus fájdalom közötti kapcsolat

  A túlzott és tartós szorongás a hát-, nyakfájdalmak és gyakorlatilag bármilyen más krónikus fájdalom, valamint számos egyéb fizikai tünet erős kiváltó oka. Bár a krónikus fájdalomtól való szenvedés már önmagában is elegendő, a szorongás tovább erősíti a fájdalom és a szenvedés érzését.

  A kutatók azt találták, hogy a krónikus betegségben szenvedő személyeknél fokozott a szorongás vagy szorongásos rendellenesség kialakulásának kockázata. Mindez azt jelenti, hogy a krónikus fájdalomban szenvedőknél háromszor nagyobb valószínűséggel alakulnak ki szorongásos tünetek. Ennek oka, hogy a krónikus betegséggel való együttélés okozta kihívások gyújtópontja lehet a szorongás kialakulásának. A mobilitás vagy más képességek elvesztése aggodalomra adhat okot a biztonság, a foglalkoztatás vagy a pénzügyi stabilitás miatt.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Mi áll a háttérben?

  A szorongás és az általa okozott stressz gyakori forrása a krónikus fájdalomnak. Számos oka van a kialakulásnak. Íme néhány a leggyakoribb okok közül.

  • A stressz és a szorongás hatására hormonjaink stressz reakciót váltanak ki, és arra kényszerítik őket, hogy extra adrenalint és kortizolt pumpáljanak a véráramunkba. Ez gyulladáshoz vezet, amely a krónikus fájdalom egyik leggyakoribb oka.
  • Izmaink megfeszülnek, ha stresszesek vagyunk. Ez fejfájáshoz és migrénhez, valamint nyak-, hát- és a vállba sugárzó fájdalomhoz vezethet. Az izomfeszülés a test ízületeire is hatással lehet, fájdalmat, érzékenységet és fájdalmakat okozva.
  • A stressz hátrányosan befolyásolja a szervezet idegeit és azok működését. A test idegrendszere érzékszervi információkat küld és fogad az agyból. Ez a kommunikációs rendszer akkor működik jól, ha a test és az idegrendszer egészséges. Problémák léphetnek fel azonban, ha az idegrendszer túlzottan stimulálttá válik a szervezet stresszre adott természetes reakciója miatt.

   

  A folyamatosan megnövekedett stressz negatívan befolyásolhatja a test bármely részét, beleértve a bőrt, az izmokat, az idegeket és az idegvégződéseket, az ízületeket és a csontokat. Ennek eredményeként a fájdalom a test bármely részén előfordulhat, beleértve a külső és belső fájdalmakat is. 

  Stressz csökkentése, egyenlő a fájdalom enyhülésével

  A szorongás okozta krónikus fájdalom leküzdése többféle megközelítést igényel. Első lépésként tegyél meg mindent a szorongás enyhítésére. A hasznos tevékenységek közé tartozik a mély légzés, a meditáció, a jóga és az izomlazítás. A másik utat is választhatod, vagyis a krónikus fájdalom kezelésével csökkented a stresszt. Ha sikerül kordában tartani a krónikus fájdalmát, az sokat segíthet mentális egészséged javításában is.

  A szorongás és a krónikus fájdalom miatti szenvedés nehéz és kihívásokkal teli helyzetet eredményezhet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs remény a megkönnyebbülésre. Vedd át az irányítást, kezeld megfelelően a tüneteket, hogy legyőzd a fájdalmat és mielőbb visszatérj a jobb és boldogabb élethez. 

  Hívd segítségül a Manna cseppet, amely biztosan segíteni fog, ha a szorongás leküzdése a cél. A virágesszenciák erejét magában tartó Manna csepp természetes támogatást nyújt a lelki blokkok feloldásához, a szorongás és a stressz hatásainak csökkentéséhez.

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.