Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A sok móka és kacagás nem mindig esik jól. A karácsonyi vacsorától az újévi tűzijátékig az év végét a legnagyobb ünnepnek tartják. A sok éneklés és ujjongás ellenére sokunkban van egy fenyegető szorongás is. Ez a nehézkedés alattomosan bekúszik, amikor végre van időnk átgondolni az elmúlt évet, miközben komoly terveket készítünk az új évre. Nem árt elismerni, hogy az évnek ez az időszaka nem mindig a legkönnyebb számodra. Annak érdekében, hogy enyhítsük az év végi zűrzavart, értsük meg jobban, miért fordul elő. Ezután gyakorlati lépéseket tehetsz, hogy könnyebben és élvezetesebben zárd az évet.

  Az év végi szorongás okai

  A stresszes év végi határidők, az étkezési és ivási szokások változásai és a mindenhonnan hallható All I want for Christmas között könnyen lehet, hogy az ünnepek nem túl vidámak és fényesek. Íme néhány ok, amiért valószínűleg fokozódott a szorongásod, amikor egy újabb nagy év zárása következik:

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.
   1. Úgy érzed, idén nem értél el semmit

   Az emberek hajlamosak megbánni és kudarcot vallani, amikor visszagondolnak az elmúlt tizenkét hónapra. Talán Te is összevonod a szemöldök, amiért nem vagy nem úgy teljesítetted az év elején megfogalmazott elhatározásaidat. 

   1. Túlzott újévi fogadalmak

   Izgatottan vágsz neki az új évnek, és talán egy hosszú listát állítottál össze magadnak. Az izgalom azonban gyorsan elmúlik, és kezdi érezni a közelgő terhet, mert nagyon sok munka van még a célok elérése érdekében. Ez a céljainkkal való érzelmi elkötelezettség hiányát és a motiváció elvesztését okozza. Mindez a vereség és a reménytelenség érzését hagyhatja bennünk.

   1. Kiégett az elmúlt év

   Kevesebb, mint egy hónap van hátra az újabb kihívásokkal teli évből, így érthető, ha fizikailag és szellemileg is kimerültél. Az év végi kiégés gyakori fáradtság, amely az év vége felé jelentkezik. Ez a túlterheltség és a stressz közvetlen következménye, ami szorongást és nyugtalanságot okozhat.

   Tippek az év végi szorongás kezelésére

   Ha elismerjük év végi szorongásunk okait, nem csoda, hogy az ünnepek gyakran zavaró érzelmek szédületes tárházával járnak. Néhány gyakorlati tanáccsal azonban minimalizálható az ünnepeket kísérő stresszt és szorongást. Még az is előfordulhat, hogy jobban élvezed az ünnepeket, és simábban tudsz áttérni az új évre.

   1. Ismerd el, de kerüld a múlton való kérődzést

   Természetes, hogy az év végén leltárt készítesz arról, hogy mit csináltál, de sokszor valahogy úgy érezzük, hogy bármit is tettünk ebben az évben, ez sosem elég.

   Ezért, ha azon kapod magad, hogy önsajnálatba roskadsz, lépj egyet hátra és vizsgáld meg a gondolataidat, és a negatív gondolatokat váltsa fel a pozitív.  

   1. Kövesd a céljaidat

   Az újévhez közeledve a célok meghatározása megterhelő válhat, éppen ezért maradj a realitások talaján. Ahelyett, hogy az új évet tetemes fogadalmak listájával indítanád, inkább az apró, de megvalósítható célokra összpontosíts. 

   1. Pihenj, lazíts, és légy jelen

   Ahelyett, hogy a múlton elmélkedsz és a jövő miatt aggódsz, használd ki az év végi szünetet arra, hogy valóban pihensz és lazítasz. Ehhez jelen kell lenni, és minden pillanatot át kell élni. 

   Ne hagyd, hogy az év vége olyasmivé váljon, amitől félsz. Ehelyett tegyél lépéseket az év ezen időszakában előforduló stressz és szorongás megelőzésére. Reális tervezéssel és pozitív gondolkodással minden bizonnyal békére és örömre lesz az ünnepek alatt.

  • Te ismered a legjobban magad, és ha tudod, hogy az év vége stresszes és feszült pillanatokkal teli, akkor gondolkozz előre. Még nem késő most megerősíteni mentális egészséged stabilitását, amihez a Manna csepp ideális megoldás lehet. Kezd el alkalmazni még ma, hogy mielőbb leküzd a felmerülő szorongást nem csak az ünnepek közeledtével, de egész évben. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.