Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Fáradt? Túlterhelt? Ezek mindegyike az érzelmi összeomlás kiváltó okai. A stresszes és túlstimulált világunk annyira befolyásolja viselkedésünket, hogy az érzelmi összeomlás mindannyiunkkal megtörténhet. Hogyan kerüljük el, és mit tegyünk, ha mégis megtörténik?

Az „érzelmi összeomlás” nem éppen orvosi diagnózis. A kifejezést leginkább annak leírására használják, amikor érzelmeink a tetőfokára hágnak, mígnem elérjük a végső határt. Néhány ember számára az összeomlás kontrollálhatatlan sírásban, dühös kiabálásban nyilvánul meg, míg más esetben a stresszes helyzettől történő menekülést vagy pánikrohamot okoz.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Az időnkénti összeomlás teljesen normális, hiszen előfordulhat, hogy hirtelen sírva fakad, vagy dühkitörése van, mert úgy érzi elvesztette a kontrollt, túlterhelt, és kiszámíthatatlan nyomás nehezedik az életére. Ez nem azt jelenti, hogy baj van, de azt igen, hogy kihívásokkal teli időszakon megy keresztül, bizonyos testi és érzelmi szükségleteit nem elégíti ki. 

Az érzelmi összeomlás gyakori kiváltó okai

Az érzelmi összeomlás okai egyénenként és helyzetenként eltérőek lehetnek, de bizonyos körülmények megnövelik annak valószínűségét.

  • Túl fáradt 

Ha túl keveset alszik, különösen, ha éjszakáról éjszakára, ingerlékenyebbé válik és ez érzékennyé teheti a stresszre. 

  • Éhség

Még ha elegendő kalóriát fogyaszt is naponta, a hosszú étkezés nélküli idő elég alacsony vércukorszintet eredményezhet ahhoz, hogy energiahiányt, remegést, fejfájást és fókuszálási problémákat okozzon.

  • Túlterhelt

Egyszerre túl sok felelősséget vállalni biztos recept a túlterheltség érzésére.

  • Jelentős életesemény

Egy új munkahely megszerzése vagy éppen elvesztése, egy új kapcsolat kezdete vagy egy régi befejezése, új otthonba költözés, házasságkötés, gyermekvállalás, egyetemi tanulmányok elvégzése mind olyan  történés, ami eltér a megszokottól és érzelmileg sebezhetővé teszi. 

  • Megoldatlan kapcsolati problémák

Minél szorosabb egy kapcsolat, annál fontosabb a felmerülő különbségek kezelése. A kisebb nézeteltérések önmagukban nem jelentenek problémát, de a nagyobb és több már stresszt jelent. 

Hogyan állítsuk meg az érzelmi összeomlást? 

Ha hajlamos az összeomlásra, gondolja át, mi vezethet hozzá vagy indíthatja el. Néhányat könnyen meg lehet oldani, míg mások több munkát igényelhetnek, és bár nem lehet megakadályozni a nehéz helyzetek előfordulását, de a rá adott reakción lehet változtatni. 

Amikor érzi közeledni az akut stressz jeleit – kipirosodott arc, hideg kéz, felszínes légzés -, figyeljen arra, hogy hogyan érzi magát, és tegyen lépéseket önmaga megnyugtatására. Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, agyunk ezekben a pillanatokban másként működik, és nem képes logikus döntést hozni. Önnek kell átvennie az uralmat a testén, melyhez a legjobb megoldás ez az öt lépésből álló mélylégzési technika alkalmazása:

  • Négy másodpercig vegyen mély levegőt.
  • Tartsa vissza a lélegzetét négy másodpercig. 
  • Négy másodpercig lélegezze ki.
  • Álljon meg négy másodpercig, mielőtt újabb levegőt venne.
  • Ismételje ezeket egészen addig, amíg megnyugszik.

Ne feledje, hogy ezek a lépések nem fordítanak vissza egy-egy nehéz helyzetet, és nem szüntetik meg az erős érzelmi reakciót kiváltó problémát. De ha megnyugtatja magát, mielőtt bármit is reagálna, az segít megbirkózni a helyzettel, és kevésbé érzelmes, sokkal átgondoltabb lesz a reakció. 

Hogyan előzhetjük meg az érzelmi összeomlást?

Ne szégyellje magát, ne érezzen bűntudatot, ha már átesett rajta. Minél jobban sikerül megbirkóznia vele, annál kevésbé valószínű, hogy újra megtörténik Önnel. Mégis a legfontosabb, hogy tegyen meg kellő lépéseket arra vonatkozóan, hogy csökkenti a stresszes helyzeteket. 

 

Ehhez megfelelő segítséget jelenthet a Manna csepp, mellyel feloldhatja az érzelmi blokkokat, napi szintű alkalmazásával pedig hozzájárul szellemi és testi közérzetének a javulásához. Napi pár csepp Manna csepp, hogy a virágesszenciák erejét kihasználva támogassa lelke állóképességét.