Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Nálunk, magyaroknál szinte nemzeti sport a panaszkodás: panaszkodunk az utcán, a boltban, a tömegközlekedési eszközökön, a főnökről, a házastársunkról vagy épp az anyósunkról. Az állandó negatívkodás viszont nem csak a panaszkodó felet, de a beszélgetőtársat is megterheli: egy ilyen beszélgetés után kimerültté, ingerlékennyé vagy kedvetlenné válhat. Az ilyen típusú embereket szoktuk energiavámpírnak nevezni. De kik ők, és miért olyan károsak?

Ki az az energiavámpír?

 

Az energiavámpírok a mindennapi működésükhöz szükséges energiát másoktól szívják el. Teljesen mindegy, milyen kapcsolatban állunk velük: lehet a szomszédunk, egy munkatársunk, vagy épp egy nagyon jó barátunk, az energiavámpír válogatás nélkül szedi áldozatait. Ők azok, akik mindig az élet sötét oldalát látják, és ezt nem is félnek elmondani másoknak. Bármi rossz történik vele, bármilyen problémája, terhe van, azt másokra pakolja. 

Gyakran próbálják a nehézségeiket felnagyítva, túllicitálni a másikat: 

“ Ugyan már, én sokkal rosszabbul érzem magam.”

“ Hiszen én sokkal rosszabb helyzetben vagyok, mint mások.”

“ Mindig csak én járok rosszul, bezzeg mások…”

A valóság azonban az, hogy ahelyett, hogy a probléma megoldására törekednének, inkább csak együttérzést, figyelmet szeretnének kivívni.

 

Miről lehet őket felismerni?

 

Ha az alábbi jeleket veszi észre, akkor egy igazi energiavámpírral van dolga: 

  • Folyamatosan panaszkodik mindenről
  • Állandóan kritizál másokat
  • Semmi nem jó neki, mindenbe beleköt
  • A negatívkodás miatt gyakran keveredik vitába másokkal
  • Akármennyire is igyekszik az ember, lehetetlen őket megvigasztalni, vagy jobb kedvre deríteni
  • Ő akar a középpontban lenni, úgy állítja be a dolgokat, hogy az ő helyzete a legrosszabb
  • Áldozatként állítják be magukat, mindig másokat vagy a körülményeket okolják

 

Bár ezek könnyen észrevehető jeleknek tűnnek, a valóságban kevesen ismerik fel az energiavámpírokat. Ennek oka, hogy gyakran egy hozzánk közel álló személy viselkedik így, emiatt hajlamosak vagyunk együtt érezni vele, megsajnálni őt.

 

Miért veszélyesek?

 

Ha már volt energiavámpír közelében, akkor a találkozó után valószínűleg kedvetlennek, rosszkedvűnek, kimerültnek érezte magát, akár még a feje is megfájdulhatott. Az energiavámpírral való beszélgetés után gyakran átvesszük a másik negatív hangulatát, és nekünk is negatív gondolataink támadnak. Ez nem véletlen. A sok panaszkodástól idegessé, ingerlékennyé, stresszessé válunk. Ha pedig ez még nem lenne elég, az energiavámpír bizony makacs lény, hiába próbálja kedvesen másra terelni a beszélgetést, vagy segíteni rajta, ő csak mondja és mondja…

 

Mit csináljon, ha csapdába került?

 

Szerencsére az energiavámpírokat is lehet hatástalanítani. Az első és legfontosabb lépés, hogy vegye észre a jeleket! Egy kellemes baráti csevej után például egyáltalán nem szabadna fáradtnak, kimerültnek éreznie magát…

Ha rájött, hogy egy végtelenül negatív emberrel van dolga, akkor fontos, hogy kijelöle a határait. Ne hagyja, hogy a másik leszívja az energiáit! Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, nem baj, ha ilyenkor együttérzünk, de egy ponton túl ezzel inkább rosszat teszünk saját lelki egészségünknek. 

Jó taktika lehet, ha a megoldásra kényszerítjük az energiavámpírt. Ha például rendszeresen panaszkodik arról, hogy a főnöke milyen kibírhatatlan, a megfelelő kérdések segíthetnek (például: “Mit fogsz most csinálni? Hogyan tudnád ezt megoldani?”)

Bármennyire is közeli hozzátartozónk az energiavámpír, joga van kilépni a helyzetből! Ha úgy érzi, hogy megterhelő a társasága, saját boldogságát teszi tönkre, akkor ne féljen búcsút inteni neki! Ahogy az egyik Facebook posztban láttam a minap:

„Sétálj el azoktól az emberektől, akik csak lehúznak.

Sétálj el az olyan harcoktól, amelyeknek sosincs vége.
Sétálj el attól, hogy olyan emberekért tegyél, akik nem értékelnek
Minél többször sétálsz el olyan dolgoktól, amelyek a lelkedet mérgezik, annál egészségesebb leszel”

 

Ha Ön is túlesett egy energiavámpírral való találkozáson, akkor energiatartalékai bizonyára kimerültek. Ilyenkor is jó szolgálatot tehet a Mannacsepp, mely természetes hatóanyagainak köszönhetően segít visszanyerni energiáját és lelki egyensúlyát. Tegyen minden nap a lelki egészségéért! Próbálja ki!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp