Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A legtöbb ember agyában van legalább egy negatív emlék. Ezek származhatnak bármilyen traumatikusnak tartott helyzetből, például autóbalesetből, természeti katasztrófából, erőszakos partnerből vagy részeg szülőből. Az ehhez hasonló tapasztalatok gyakoribbak, mint gondolná, és számos ébren töltött éjszaka okozói, ezek halványodása pedig lassú és fájdalmas folyamat. Miért olyan nehéz túllépni ezeken a gyötrelmes emlékeken?

Elfojtott vagy elnyomott emlékek

Természetes, hogy elméje felidézi a fájdalmas eseményeket, de ha ezek a gondolatok zavarják mindennapi életét, ott a helyzet már segítségért kiált. Agyunk védekező mechanizmusa, hogy védekező állásba áll, és blokkolja a negatív érzéseket, amelyeket vagy elnyom vagy pedig elfojt.

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Elfojtás: Az agya védekező állásba lép azzal, hogy megvédi a fájdalmas vagy traumatikus eseményektől úgy, hogy elrejti azokat tudatos elméje elől. A szakértők továbbra is megosztottak abban, hogy lehetséges-e elnyomni a traumát vagy sem.

Elnyomás: Elnyomásnak tekintjük, amikor tudatosan csökkentjük vagy elkerüljük a nehéz érzelmeket, amikor azok felmerülnek, mint például a harag, a félelem vagy a gyász.

 Traumatikus emlékeink nincsenek végleg elfelejtve, mindössze a tudatunk legmélyebb bugyrába rejtőzik, de az élet legváratlanabb pillanatában bármikor előtörhet. 

Miért nehéz túllépni a fájdalmas emlékeken?

Az emlékek tárolása során agyunk fehérje szintje növekszik, amelyek serkentőleg hatnak az agy növekedésére, ezzel egyidejűleg az új kapcsolatok kialakítására. Minél többet gondol egy adott eseményre, annál erősebbek lesznek az új kapcsolatok, ennek eredményeképpen egyre nehezebb szabadulni az emléktől is. 

Sajnos a rossz emlékek jobban megmaradnak, mint a jó emlékek. A kutatók úgy vélik, hogy mindez azért van, mert a rossz emlékek szorosabb kölcsönhatásban állnak érzelmeinkkel. Minél erősebbek az érzelmek, annál több részletet tudunk felidézni, és annál nehezebben tudunk szabadulni.

Gyógyulás a fájdalmas emlékekből

Nem egyik napról a másikra, de tehetünk azért, hogy a traumáink ne váljanak napjaink részévé. Nehezebb elkezdeni, de már az első megtett lépéssel is sokat tehet, hogy blokkolt elméjét feloldja, és el tudja űzni az átélt megrázkódtatást. 

Ismerje fel a történéseket

Minél többet gondol az átélt eseményre, annál könnyebben megreked a negatív gondolkodás körforgásában. A rossz gondolatok felbukkanása során igyekezzen pozitív dolgokra gondolni.

Probléma helyett megoldás

A problémákon való rágódás helyett a megoldás központú gondolkodást helyezze előtérbe. 

Mindennapok megélése

A negatív gondolatok leküzdésének hatékony módja a jelen pillanatának megélése, mely során a múltbéli tapasztalatok gondolata a háttérbe szorul. 

Vonja el a figyelmét

Bár fontos az érzelmek feldolgozása, a régi emlékek állandó felidézése nem produktív. Ha problémái vannak a pozitív gondolkodással, vonja el figyelmét egy kellemes tevékenységgel.

A Manna csepp ereje

Elménk nem felejt, és megtartja az átélt traumákat, megakadályozva azok elengedését. A nem megszokott és gyakori érzelmi reakció lelkünk segélykiáltása, mely segítségre szorul. 

A Manna csepp jelenti a megoldást, hogy a természet erejéből ihletet merítve feloldjuk az érzelmi blokkokat. Támogassa lelkét a Manna csepp segítségével, hogy könnyebben át tudjon lendülni az élet adta nehézségeken.