Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
“Komfortzóna az, amikor a fotelben ülve kényelmesen eléred a távirányítót anélkül, hogy fel kellene állnod.”- mondják. A komfortzóna, vagy kényelmi zóna egy védelmi vonal, egy ismerős, biztos pont az életünkben, azok a határok, amin belül még kényelmesen érezzük magunkat. De akkor miért halljuk mindenhonnan azt, hogy lépjünk ki komfortzónánkból? Hiszen ez egy jó dolog számunkra- vagy mégsem?

Mi az a komfortzóna?

 

A komfortzónát általában azon viselkedésminták összeségeként szokták jellemezni, amelyek között az egyén szorongás-mentesen tud mozogni és anélkül tudja megválasztani a cselekvéseit, hogy kockázatot vállalna. De mit is jelent ez pontosan?

Kevésbé tudományos nyelven megfogalmazva, ha úgy érzékeljük, hogy egy adott esemény komfortzónánkba esik, akkor azt nem fogjuk kockázatosnak ítélni, és nem fog szorongást kiváltani bennünk, hiszen tudjuk, milyen módon viselkedjünk, hogyan reagáljunk. 

Mielőtt azt gondolná, hogy ez csak a bizonytalan emberek sajátossága, akik kapaszkodót keresnek a mindennapokban, le kell szögeznünk, hogy alapvető ösztöneink közé tartozik, hogy komfortzónát alakítsunk ki magunknak. Már az ősember is törekedett erre, hogy elkerülje a veszélyes és kockázatos helyzeteket.

A komfortzóna határai mindenkinél máshol és máshol húzódnak. Valaki számára nem jelent problémát, hogy nagy tömegek előtt fesztelenül beszéljen, míg mások már a gondolatától is lesápadnak. Ami a legfontosabb: nem szabad magunkat többnek vagy kevesebbnek érezni attól, mert másnak mások a határai.

Mi a gond a komfortzónával?

 

Ha tehát megvannak a biztos pontok, a megszokott események életünkben, akkor miért probléma, ha a zónán belül maradunk? 

A minket érintő helyzetek, impulzusok formálják személyiségünket. Ha mindig ugyanazokban a szituációkban találjuk magunkat, ha mindig ugyanolyan behatások érnek, akkor nem fogunk tudni fejlődni, változni, előrelépni. 

A változás lehet pozitív és negatív is, de egyikhez sem könnyű alkalmazkodni. A pozitív változás, mint például egy új munkahely, egy új párkapcsolat vagy egy költözés szintén megterhelő lehet számunkra, hiszen ehhez épp úgy hozzá kell szoknunk, mint egy negatív eseményhez. Ha viszont a félelem visszatart bennünket, és nem ugrunk fejest ezekbe a változásokba, sok pozitív élménytől foszthatjuk meg magunkat.

Manapság nagyon fontos a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség, hiszen a minket körülvevő világ állandóan változik. Ezek a képességeink viszont akkor fognak tudni fejlődni, ha újból és újból próbára tesszük, “edzük” őket. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy időről időre kilépjünk a megszokottból, és belevessük magunkat az ismeretlenbe.

 

Hogyan tud kilépni belőle?

 

Ha valaki azt hallja, “Lépj ki komfortzónádból!”, hajlamosak vagyunk extrém dolgokra gondolni, mint például, hogy utazzunk el a világ végére, vagy csináljunk valami őrültséget. Ez viszont egyáltalán nem egyenlő a kényelmi zónából való kilépéssel. 

Ha szeretne kilépni komfortzónájából, az azt jelenti, hogy hétköznapi, berögzült szokásain kell változtatnia. Erre remek példa, ha például Ön alapvetően csendes típus, aki nagyobb társaságban is inkább a háttérben húzódva érzi jól magát- hiszen ez az Ön komfortzónája. Ha ki akar lépni ebből, akkor minden bátorságát össze kell szednie ahhoz, hogy változtasson viselkedésén, és szinte rá kell kényszerítenie magát arra, hogy többször megszólaljon. Az elején nagyon furcsa és idegen érzés lesz, és talán meg is ijed tőle, de ne aggódjon, ez egy teljesen normális reakció. Ha ezt elég sokszor gyakorolja, egyre kevésbé fogja magát kellemetlenül érezni a hasonló szituációkban, egyre kevésbé fog feszengeni, és ezt fogja “normális” viselkedésének tekinteni. 

 

Támogató és visszahúzó erők

 

Ha kilép komfortzónájából, és a változás útjára lép, környezete számára elsőre szokatlan lehet megváltozott viselkedése. Lehetséges, hogy furcsának fogják tartani, és azon csodálkoznak majd, mi ütött Önbe. Előfordulhat az is, hogy hátráltatni próbálják. Ilyenkor ne féljen maga mögött hagyni a negatív embereket! Akik igazán szeretik Önt, azok támogatni fogják az útján, és együtt fognak örülni Önnel sikereinek. 

Ha szeretné megkönnyíteni helyzetét, akkor keressen maga mellé egy társat, aki szintén hajlandó kimerészkedni az ismeretlenbe! Ez lehet egy családtag, barát vagy kolléga is, a lényeg, hogy meg tudják osztani egymással a tapasztalatokat, támaszkodhassanak egymásra a nehéz időkben, és együtt érjék el céljaikat. Ha pedig egyszer legyőzte önmagát, onnantól már senki és semmi nem állíthatja meg!

 

Egy kis segítség a változáshoz

 

A változtatás tehát nem könnyű, és előfordulhat, hogy néha elbizonytalanodik, félni vagy szorongani kezd. Ilyenkor jól jöhet a Mannacsepp étrendkiegészítő, amely természetes módon csökkenti a felgyülemlett stresszt, és erősíti a lelki állóképességét, hogy könnyebben küzdjön meg az akadályokkal. Vagyis egy biztos pont lehet, amihez bármikor nyúlhat a nehéz időkben.

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp