Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Sokszor nem tudjuk befolyásolni azt, ami velünk és a környezetünkben történik. Úgy érezhetjük, hogy folyamatosan ostrom alatt állunk. Rengeteg dolog teszi próbára a lelki állóképességünket nap mint nap: a szörnyű hírek, amiket a TV-ben látunk; a negatív légkör, ami gyakran körbevesz minket; a világot sújtó tragédiák sokasága. Emellett olyan dolgok is meghatározzák a boldogságunkat, mint a genetikai felépítésünk, valamint a gyermekkori neveltetésünk.

Viszont nem vagyunk teljesen kiszolgáltatva a külvilágnak – ebben a blogbejegyzésben megmutatunk néhány dolgot, amit mi magunk tehetünk a boldogságunkért.

Milyen rajtunk kívül álló tényezők befolyásolják a boldogságunkat?


Az esetek többségében sajnos nincs nagy beleszólásunk azokba a dolgokba, amik velünk történnek. Ezek lehetnek apró frusztrációk, mint hogy a busz korábban elmegy és elkésünk a munkahelyünkről, vagy hogy esernyő nélkül ér minket egy váratlan zápor; de lehetnek akár komoly lelki traumák is, mint a munkahelyünk megszűnése, vagy egy szeretett hozzátartozó halála. Ilyen esetekben rendszerint kiszolgáltatottnak érezzük magunkat; átcsap a fejünk fölött az olyan erők hulláma, amik fölött semmilyen befolyásunk nincs.

Morgolódhatunk, vagy sírhatunk, de ami megtörtént, azon nem változtathatunk. De akkor hogyan tudjuk helyreállítani megtépázott boldogságunkat?


Néhány kutatás szerint a genetikai felépítésünk és a gyerekkori neveltetésünk meghatározza a boldogságunk 60%-át. Ez néhány embernek szerencsés hír – ha boldogság tekintetében megnyerték a genetikai lottót, vagy szerető, támogató közegben nőttek fel, akkor jó eséllyel boldogabbak és könnyebben dolgozzák fel a veszteségeket is.


Viszont sokan vannak, akiknek ezek a dolgok sajnos nem adattak meg. Nem tudjuk megváltoztatni, hogy milyen génekkel születtünk és a gyerekkorunk minőségéről sem mi döntöttünk.

Ha a genetika és a gyerekkorunk teszi ki a boldogságunk 60%-át, akkor mi a helyzet a maradék 40%-al? Hogyan tudunk boldogabbá válni mindezek ellenére?


A boldogság fejben dől el!


A jó hír az, hogy nem vagyunk kiszolgáltatottak. Épp ellenkezőleg: az elménkben hatalmas erő lakozik, amivel a legrosszabb helyzetekből is tudunk kiutat találni. Ehhez pedig nem kell más, mint hogy eldöntsük, hogy boldogok akarunk lenni és hogy átalakítsuk a felfogásunkat ennek fényében.


Gondoljuk csak át: ha lelkileg leterheltek vagyunk és ennek hatására negatívan szemlélünk mindent, akkor mindenben csak a negatívat, a rosszat fogjuk látni. Ez pedig csak még mélyebbre taszít bennünket a szomorúságba, depresszióba. Viszont ha tudatosítjuk, hogy van lehetőségünk változtatni; hogy a szemléletünk átalakításával képesek vagyunk boldogabbá válni, akkor észre fogjuk venni, hogy sok dolog, amit eddig borzasztónak láttunk, nem is olyan rossz és azt a sok apró, jó dolgot is ami velünk történik.


Próbálja ki ezeket a módszereket, hogy boldogabb legyen!

Az alábbi 6 módszer segíthet abban, hogy tudatosan boldogabbá váljon:

1) Találjon módot arra, hogy segítsen másoknak!
Remek érzés segíteni másoknak, nemde? Amikor valakinek segítséget nyújtunk, akkor nem csak az a személy érzi jobban magát a cselekedettől, hanem mi magunk is. A hálás köszöneten és a mosolyon felül a segítségnyújtás azért is esik jól, mert megmutatja nekünk, hogy tudunk értéket teremteni és hogy van miből adnunk.

2) Tegyen tényleges lépéseket a céljai elérésért!
Azok a célok, amikért nem teszünk nem célok, hanem álmok – az álmok pedig csak addig tesznek minket boldoggá, amíg álmodozunk. Viszont amikor elérjük a célunkhoz vezető mérföldköveket, vagy a célt magát, az eredményesség érzetén keresztül boldogabbá válunk.

3) Csinálja gyakrabban azokat a dolgokat, amikben jó!
Jó érzés jónak lenni valamiben. Legyen az akár a munkánk, a hobbink, vagy a hivatásunk, ha jók vagyunk benne és jó érzés csinálni, akkor igyekeznünk kell minél több időt arra a tevékenységre fordítani. Sokan panaszkodnak, hogy nem marad elég idejük magukra – ezen itt az idő változtatni, ha boldogabbak szeretnénk lenni!


4) Szerezzen egy maroknyi igazán jó barátot!
A mai internetes világban sokunknak rengeteg internetes „barátja” van. Ezek az emberek lehetnek internetes ismerősök, vagy üzleti kapcsolatok és habár hasznosak lehetnek az ilyesfajta kapcsolatok, semmi nem ér fel az igazi barátsággal.

Ha hajlandók vagyunk megnyílni néhány olyan ember előtt akivel egy hullámhosszon vagyunk, akkor maradandó barátságokat alkothatunk. A barátokkal töltött idő pedig feltölt minket energiával és a tudat, hogy vannak olyanok, akikre bármikor számíthatunk boldogabbá tesz minket.


5) Tudatosítsa magában, hogy vannak dolgok, amikért hálás!
Sok embernek nem az csökkenti a boldogságérzetét a mindennapokban, hogy rossz dolgok történnek vele; hanem az, hogy nem képes észrevenni a jó dolgokat. Ha elkezdünk tudatosan figyelni ezekre, akkor észre fogjuk venni, hogy sokkal több pozitív dolog történik velünk, mint korábban gondoltuk volna.


6) Fogadja el a tényt, hogy a pénz nem boldogít!
Olyan világban élünk, ahol a pénz elengedhetetlen. Ha sok pénzünk van, akkor sok dolgot megtehetünk. De egy bizonyos pont után a pénz már nem tesz boldogabbá; ha meg is vesszük a vágyott tárgyat, vagy szolgáltatást, akkor az egy rövid időre emeli a boldogságszintünket, de ahhoz, hogy ezt fenntartsuk újra és újra vásárolnunk kell. Összességében jobban járunk, ha a még több pénz helyett újabb élményeket és tapasztalatokat keresünk!

Egy cseppnyi segítség a boldogság fele vezető útra

Természetesen sokkal könnyebb leírni ezeket a dolgokat, mint tudatosan azonosulni velük. Pláne, ha épp úgy érezzük, hogy a velünk történt dolgok miatt a verem alján vagyunk. Egy tanácsot szeretnék még adni – ne siettesse a változást! Mindenkinek megvan a saját fejlődési sebessége és ha Önnek ezek a dolgok lassabban mennek, abban nincs semmi szégyellnivaló. Kisebb, de rendszeres lépésekkel sokkal messzebbre fog jutni, mintha megpróbálna egyszerre mindent átalakítani.

Ha pedig szeretne egy természetes segítséget a boldogság fele vezető úton, akkor bátran ajánlom a Mannacseppet. Ez a természetes étrendkiegészítő segít megerősíteni a lelki állóképességünket és visszatalálni a boldogsághoz vezető útra.

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp