Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Önmagunk legnagyobb kritikusai mi magunk vagyunk. Míg mások hibái láttán csak legyintünk, a saját ballépéseinken nehezen tudunk túllépni. Egy-egy rossz döntés kapcsán azonnal sorra vesszük negatív tulajdonságainkat, miközben elfelejtkezünk a pozitívakról. De vajon miért ilyen nehéz elfogadni saját magunkat? Miért nehéz szembenéznünk saját hiányosságainkkal, és miért becsüljük alá értékeinket?

Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük az önelfogadás útjában álló akadályokat. 

 

Nem vagyok elég jó…

“Nem vagyok elég jó”. “Nem vagyok elég szerethető”. “Nem csoda, ha nem kedvelnek mások, én túl kevés vagyok ehhez…”.

Önmagunkat hajlamosak vagyunk szigorúbb szemmel vizsgálni. Míg a legtöbben törekszünk arra, hogy másokban észrevegyük és értékeljük a jót, saját magunkkal szemben egyszerűen nem tudjuk alkalmazni ezt a technikát. 

Ha hibázunk, akkor úgy érezzük, összedőlt a világ. Ha rossz döntést hozunk, akkor azzal takarózunk, hogy megérdemeltük. Ha nem ott tartunk, ahol kellene, akkor elfogadjuk- hiszen miért is járna nekünk jobb? Nem érdemeljük meg! 

De vajon miért evidens ez? Miért ne járna nekünk az, ami másnak is – egy kis szeretet, elfogadás, tolerancia? Hiszen senki sem tökéletes, mi sem, mások sem. De akkor hogy is van az, hogy magunkkal szemben kritikusak vagyunk, míg másokkal szemben mindent elnézünk?

Ön is értékes! 

Már egészen kiskorunktól kezdve arra nevelnek minket, hogy legyünk valamilyenek, hiszen csak így leszünk “jók”. Legyünk szorgalmasak, legyünk szófogadóak, legyünk csendesek, visszafogottak. Ha nem sikerül beszorítanunk magunkat ezen keretek köré, akkor pedig egyből megkapjuk, hogy rosszak vagyunk. Akkor csoda, ha a legtöbben képtelenek vagyunk elfogadni saját magunkat? 

Pedig olyan nincs, hogy valaki egyértelműen jó vagy rossz. Mindannyiunkban ott lapulnak a pozitív tulajdonságok, épp úgy, ahogy a negatívak is. Az erősségeink azok, amelyek előrébb visznek minket az életben, míg a hiányosságaink azok, amik folyamatos fejlődésre ösztökélnek. Mindegyikre szükség van, butaság tehát azt hinni, hogy nekünk csak egyik vagy másik jutott! 

Mind értékesek vagyunk. A negatív tulajdonságaink semmit nem vonnak le a pozitívakból. Egyszerűen csak emberek vagyunk. Akkor miért kéne hibátlannak lennünk? 

Itt az ideje elfogadnunk: nem vagyunk tökéletesek. És épp ez a jó! 

Így kerüljön közelebb önmagához! 

Mi magunk döntünk arról, hogy állunk saját magunkhoz: ostorral, vagy szeretettel? Ha utóbbit választjuk, akkor néhány apró lépés segítségével máris közelebb kerülhetünk az önelfogadáshoz. 

  • Ki Ön? Miben jó, miben kevésbé? Mi az, ami értékessé tesz, mi az, amiben még fejlődnie kell? Készítsen egy listát, amiben nem fél felsorolni a pozitív tulajdonságait, de nem rejti véka alá a negatívakat sem. Ez sokat segíthet, hogy reálisan kezdje el látni magát. 
  • Gyakran nehéz objektívan vizsgálnunk magunkat. Kérje ki családtagjai, barátai véleményét is! Lehetséges, hogy olyan dolgokat szeretnek Önben másik, amikre talán eddig nem is gondolt. 
  • Akármennyire is nehéz elfogadni, de tudatosítsuk magunkban, hogy mindenkinek vannak negatív tulajdonságai. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezekbe bele kell törődni, hiszen ezek tudatosan fejleszthetőek, ám nem kell mindenáron a tökéletességre törekedni! 
  • Merjen új dolgokat kipróbálni! Ha egy ideje már gondolkozik azon, hogy elsajátít egy új nyelvet, vagy beiratkozik egy főzőtanfolyamra, akkor itt az ideje! Az új tevékenységek szintén remek lehetőséget biztosítanak, hogy jobban megismerjük saját magunkat, ráadásul a sikerélmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy nagyobb önbizalmunk legyen. 

Erős lelki ellenállóképesség mellett könnyebb! 

Ha lelkünk rendben van, sokkal könnyebb pozitívan látni a minket körülvevő világot. Ám ha lelkünk sebzett, traumákkal és negatív érzésekkel teli, nehéz megőrizni a szeretetünket önmagunkkal szemben. 

Oldja fel a lelke mélyén lapuló traumákat!

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy meggyógyítsuk lelkünket. Ez a természetes étrendkiegészítő virágesszenciákkal és gyógynövényekkel segít feloldani lelkünk rejtett traumáit, miközben segít megszabadulni a negatív érzelmek és stressz káros hatásaitól. Rendszeres szedésével visszanyerhetjük életörömünket, amelynek köszönhetően más színben láthatjuk önmagunkat. 

Gondoskodjon önmagáról, gondoskodjon lelkéről! 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp!

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Baloghné Tóth Edit Nekem először elég fura volt. Az első két hétben egy csomó rossz emlék eszembe jutott édesanyámmal kapcsolatban. Aztán mintha elvágták volna, kisimult minden. Már rég nem voltam ilyen nyugodt.
Tetszik · 6 · körülbelül 1 hete