Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ha végzetes betegségekről esik szó, általában a daganatos megbetegedések, a szív-és érrendszeri problémák vagy az extrém túlsúly következtében kialakuló egészségügyi problémákra gondolunk. A listán azonban ott kellene szerepelnie a krónikus alváshiánynak is, hiszen ez legalább annyira veszélyes lehet, mint a felsorolt betegségek! De vajon miért illetné meg a világ elsőszámú gyilkosa cím? Legújabb blogbejegyzésünkben utánajártunk!

Luxus lett az alvás? 

 

Napjainkban az alvás szinte luxussá vált. Bár ez egy alapvető biológiai szükséglet, amit minden egyes nap meg kellene adnunk a szervezetünknek, sajnos egyre inkább háttérbe szorul a fontossága. A hétköznapokat minimális mennyiségű pihenéssel próbáljuk meg átvészelni, és abban bízunk, hogy majd hétvégén bepótoljuk a kimaradt alvást. Hétvégén azonban az otthoni teendők korlátoznak a pihenésben. 

Pedig az alvás épp olyan fontos számunkra, mint a levegő, a víz vagy az étel. Az agynak szüksége van arra, hogy nap végén regenerálódjon, ennek köszönhetően tudja fenntartani testünk normál működését. Ha eleget alszunk, akkor immunrendszerünk stabilan fog működni, képesek vagyunk napközben a maximumot nyújtani, miközben kevésbé visel meg a stressz, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak tudunk maradni a hétköznapok kihívásai során is. 

Ha elegendő mennyiségű alvást biztosítunk testünk számára, akkor is előfordulhat, hogy az álom nem lesz elég pihentető. Manapság szinte létezni sem tudunk az elektronikai eszközök nélkül, amelyek hálószobánkban is egyre nagyobb teret kapnak. Pedig kutatásokkal is igazolták már, hogy akadályozzák a normál alvást! 

Mégis mire számíthat az, aki nem pihen eleget? 

 

Mi történik, ha nem alszunk eleget? 

 

Már egyetlen rossz éjszaka után tapasztalhatjuk, hogy érzékenyebbek, ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek leszünk. Nehezebb koncentrálni, összeszedettnek maradni, bizonyos dolgokra emlékezni. De mi történik akkor, ha ez az állapot hosszú hónapokon keresztül kitart? 

Az elsőszámú tünetek közé tartozik a stressz. Ha nem tudunk eleget aludni, akkor szervezetünkben megnövekedik a stresszhormon-szint. A feszültség állandósul, már a legapróbb bosszúságok hatására is robbanhatunk, a hétköznapok kihívásai pedig még rátesznek egy lapáttal. A folyamatos stressz mentális problémákért, de akár fizikai betegségekért is felelős lehet. 

Ha valaki keveset alszik, sokkal védtelenebbé válik a mentális betegségekkel, például szorongással vagy depresszióval szemben. Sajnos ez egy ördögi kör: ezek a betegségek hatással vannak az alvásunkra, alvászavarok léphetnek fel, ami még súlyosabb tüneteket idézhet elő. 

Az alváshiány az elhízás kockázatát is növeli. Biztosan mindenki tapasztalta már, hogy egy álmatlan éjszaka után korgó gyomorral kelünk, és sokkal jobban kívánjuk a szénhidrátot, a nehéz, cukros, zsíros ételeket. Mivel a kevés alvás lassítja az anyagcserét, ezért gyorsan megjelenhetnek a pluszkilók.

Egyéb fizikai betegségek is kialakulhatnak az alváshiány miatt, mint például inzulinrezisztencia, cukorbetegség, szívroham, agyvérzés, vagy különböző függőségek. 

Nem éri meg kockáztatni! 

 

A pihentető alvás receptje

 

Nem elég odafigyelnünk az alvási idő hosszára, a pihenés minősége is rengeteget számít! Néhány apróság betartásával máris sokat tehetünk azért, hogy álmunk valóban pihentető legyen.

  • Törekedjünk arra, hogy azonos időpontokban hajtsuk álomra a fejünket, illetve hasonló időpontokban ébredjünk! Hétvégén hajlamosabbak vagyunk ráhúzni pár plusz órát, ezzel azonban csak összezavarjuk testünk működését.
  • Ha közeleg az alvásidő, tegyük félre az elektronikai kütyüket! Olvasgassunk, meditáljunk, lazuljunk el! Ez nagyban megkönnyíti az elalvást, és az álmunk is nyugodt lesz. 
  • A hálószobát tegyük alvás-kompatibilissé! Lehetőleg teljes sötétség legyen, az elektromos eszközök ne üzemeljenek, ne legyen se túl meleg, se túl hideg! 
  • Lefekvés előtt már ne nassoljunk. A nehezen emészthető ételek fogyasztása éjszakai forgolódáshoz, kellemetlen rémálmokhoz vezethet. 
  • Tegyük félre a negatív gondolatokat! Ne éjszaka, lefekvés után kezdjünk el rágódni a munkahelyi problémákon. Ez csak ahhoz vezet, hogy képtelenek leszünk elaludni, reggel pedig kimerülten fogunk kelni. 

 

Ne feledkezzen meg lelkéről sem!

 

Ha az utóbbi időben kevés figyelmet fordított a lelki egészségére, valószínűleg nincs túl jó állapotban. Az alváshiány megvisel minket nem csak fizikailag, de érzelmileg, mentálisan is. Ilyenkor jó, ha extra támogatást tudunk nyújtani a lelkünknek. 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megőrizzük lelki ellenállóképességünket. Ez a természetes étrendkiegészítő gyógynövényekkel és virágesszenciákkal segít megszabadulni a stressz káros hatásaitól és segít a lelkünknek regenerálódni. Rendszeres szedésével magunk mögött hagyhatjuk a stresszt és a negatív érzelmeket, és ismét visszatérhetünk a kiegyensúlyozott, nyugodt hétköznapokba. 

Ne hagyja, hogy a kevés pihenés tönkretegye a testi-lelki egészségét!

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Martinkovicsné Szabó Bernadett:1üveggel be szedve és mintha ki cseréltek volna nagyon meg szerettem a manna cseppet sokkal energikusabb vagyok és nincs idegesség holnap rendelem a következő adagot 🙂
Tetszik · 8 · körülbelül 3 hete