Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Hallottál már az agyködről, de alig van róla információd? Tapogatózol a ködben? Az étrendtől az alvási szokásokig, minden hatással lehet az agyad napi működésére. Szerencsére minél jobban megérted az agyi ködöt, annál többet tehetsz annak megelőzésére. Nézzük meg közelebbről, mi ez, miért történik, és hogyan lehet legyőzni.

  Mi az agyi köd?

  Az agyködnek nincs egységes definíciója, mert ez nem valódi egészségügyi állapot, inkább olyan kognitív tünetekre utal, amelyek befolyásolják a gondolkodási képességet. Amikor köd terül az agyadra, kevésbé érzed magad összeszedettnek. A mindennapi feladatok és tevékenységek több erőfeszítést igényelnek, mint egyébként. 

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Árulkodó jel lehet: 

  • A fókusz hiánya
  • Koncentrálási nehézség
  • Feledékenység és memória problémák
  • Zavarodottság
  • Képtelenség több feladat elvégzésére
  • Nehéz szavakba önteni a gondolatokat
  • Figyelmetlenség a környezettel szemben
  • Alacsony energia vagy fáradtság
  • Alacsony motiváció
  • A gondolatok rendszerezésének nehézségei
  • Mentális kimerültség

   

  Mi okozhatja?

   

  Számos tényező vezethet a mentális homályossághoz, a mentális betegségektől az életmódbeli  tevékenységig. Előfordulhat, hogy ezen tényezők közül egy vagy több nálad is megjelenik. Ha tudod azonosítani őket, tehetsz lépéseket a megoldásra.

  1. Stressz

  A stressz aktiválja a szervezet természetes küzdj vagy menekülj reakcióját, ami növeli a vérnyomást, a vércukorszintet és a pulzusszámot. Kis adagokban ez segíthet abban, hogy motivált maradj. A krónikus stressz azonban lelki fáradtságot okoz, és amikor az agy fáradt, nehezebben tud gondolkodni és koncentrálni.

  1. Alváshiány

  Ez nem lehet meglepő. Rossz alvásminőség negatívan befolyásolhatja a kognitív funkciókat. Az elégtelen alvás lassítja a gondolkodási folyamatot, a reakcióidőt, befolyásolja a hangulatot, és összességében károsítja a mentális egészséget. 

  1. Hormonális változások

  A terhességgel és a menopauzával kapcsolatos testi változások is okozhatnak agyködöt.

  A terhesség alatt a hormonok, például a progeszteron és az ösztrogén jelentős emelkedése tapasztalható. A menopauza hasonló hatást vált ki. Szerencsére ezek nem tartósak, a jobb memória és a koncentráció visszatér, ahogy a tested rendeződik.

  1. Diéta

  Az étrendben a közelmúltban bekövetkezett változások szintén homályos gondolkodást okozhat. Ha nemrégiben váltottál például vegetarianizmusra vagy veganizmusra, akkor lehet a B12-vitamin hiányt okolni. Ez fáradtságot, rossz memóriát és zavartságot szülhet.

  1. Orvosi okok

  Ha köd terül az agyadra, annak egy mögöttes betegség is lehet az oka, amely elveszi az energiádat. Érdemes kérni egy alapos kivizsgálást, hogy kizárj olyan betegségeket, mint pl. a pajzsmirigy alulműködés. 

  1. Mentális egészségi zavarok

  Zavaró gondolatok, krónikus negativitás és állandó aggodalom értékes energiát emészt fel, nagyon kevés marad a rendszeres napi működéshez. Kérdezd meg orvosodat a depresszió és a szorongás kezelésének a lehetőségéről. 

  1. Mozgáshiány

  A rendszeres fizikai aktivitásról tudjuk, hogy fokozza az energiát és a kognitív funkciókat. A gyakorlatok javítják az agy vérellátását, az alvást és csökkenthetik a stresszt – két olyan eredmény, amely szintén elodázza az agyköd kialakulásnak esélyét. 

  1. Információ túlterheltség

  Digitális túlterheltségként is ismert ez a jelenség, amikor  egyszerre több weblap között böngészünk, megállás nélkül zümmög a telefon, az e-mailek pedig csak jönnek és jönnek.  Ez a túlzott stimuláció stresszessé tehet, ami szintén agyi ködhöz vezethet. 

  Szerezd vissza lelked tisztaságát

  A kognitív nehézségek aggasztóak lehetnek, különösen, ha nem is tűnik fel. Mielőtt azonban öndiagnózist végeznél, ne feledd, hogy életmódod óriási szerepet játszik benne. A stressz kezelése, a társadalmi elszigeteltség csökkentése és az alvás minőségének javítása, mind olyan dolog, amelyeken egyedül csak te tudsz változtatni. 

  Felismerted a problémát de nem tudod, hogyan segíts? A megoldás a Manna csepp lesz, mellyel támogatod a lelked, hogy elméd és tested egyaránt könnyebben vegye a napi akadályokat. Olvass tovább és nézd meg, hogy hogyan tudsz napi szinten hozzájárulni egészségedhez. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.