Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Vajon mikor lesz vége? Mi várható még? Mi lesz a családtagjaimmal, barátaimmal, a munkámmal? Milyen hatása lesz a betegségnek életünkre nézve? Természetes, hogy ezek a gondolatok megfordulnak fejünkben a jelenlegi helyzetben. Aggódunk magunk miatt, szeretteink miatt, a közösség miatt. De mi az a pont, amikor már túlzásba visszük? Amikor már szembe kell néznünk az aggodalom egészségkárosító hatásaival?

Miért nem bírjuk abbahagyni az aggódást?

 

Bizonyos szempontból az aggodalom egy védekezési mechanizmus. Fejünkben lejátszódnak a legrosszabb forgatókönyvek. Emiatt felkészülünk a legsötétebb végkifejletre, így nem érhetnek bennünket kellemetlen meglepetések, váratlan helyzetek. 

Másrészt úgy érezzük, hogy ha nem aggódunk eleget egy problémán, akkor azt félvállról vesszük. Ennek következményeképpen lelkiismeretfurdalást érzünk, ha ki merünk kapcsolni, és egy pillanatra megfeledkezünk a kialakult helyzetről.

Az aggodalmaskodás viszont nem visz előre. Nem segít a probléma megoldásában. Helyette összezavar, megbénít, és a mélybe ránt.

 

Milyen következményei lehetnek?

 

Az aggodalom szépen-lassan átveszi az irányítást életünk felett. Ha nem parancsolunk megálljt, akkor pedig hosszú távon szembe kell néznünk a testünkre és lelkünkre gyakorolt negatív hatásaival is. 

Az elmúlt napok történései megviselik a lelkünket. Ez pedig szorongáshoz, depresszióhoz vezethet. Amikor betartjuk az óvintézkedéseket, és otthonunk védelmébe vonulunk, a bezártság még egy lapáttal rátesz a rossz hangulatra. 

Ezzel az a gond, hogy a lelki tüneteket előbb-utóbb testi panaszok is követni fogják. A fejfájás, a hasmenés, a hányinger, a magas vérnyomás, a koncentrációs problémák, az alvászavar, az étkezési szokások megváltozása mögött az aggodalmaskodás is állhat.

 

Ön túl sokat aggódik?

 

Honnan lehet tudni, ha túl sokat aggódik?

 

 • Nem tud aludni? Éjszaka álmatlanul forgolódik a problémákon rágódva? 
 • Nem tud kikapcsolni? Folyamatosan követi a betegséggel kapcsolatos híreket? Lelkiismeretfurdalást érez, ha lazítani szeretne?
 • A legrosszabbra számít? Biztos abban, hogy Önt el fogja kerülni a szerencse? Nem is reménykedik abban, hogy jól alakulnak a dolgai?
 • Folyamatosan kontroll alatt szeretné tartani a dolgokat? Nem mer segítséget kérni? 
 • Minden eshetőségre felkészül, lefuttatja a fejében a legrosszabb forgatókönyvet, A, B, C, D terveket agyal ki?
 • Problémái vannak az egészségével? Folyamatosan stresszel, amelynek nem csak a lelki, de akár már a fizikai tüneteit is észleli magán?

 

Ha ezek közül egynél több igaz Önre, akkor valóban túl sokat aggódik!

 

Aggodaloműző tippek 

 

Ahhoz, hogy egészségünk ne menjen rá a betegségre, meg kell tanulnunk kordában tartani az aggódást. 

 • Mi az, ami miatt aggódunk? Hogy valaki beteg lesz a családból? Hogy munkanélkülivé válik? Próbálja minél konkrétabban megfogalmazni a problémát. Ha tisztán látjuk magunk előtt az utunkba kerülő akadályt, könnyebb lesz megoldást találni. 
 • Gondolkodjunk el azon, mennyire reális az adott probléma. Néha hajlamosak vagyunk arra, hogy túlgondoljunk egy helyzetet. Ha úgy értékeljük, hogy minimális az esély annak a bekövetkezésére, amitől tartunk, akkor engedjük el!
 • Osszuk meg gondolatainkat családtagjainkkal, barátainkkal! Már az is megkönnyebbülést jelenthet, hogy nem vagyunk egyedül.
 • Sportoljunk! A sport lenyugtatja elménket egy nehéz nap után. Otthona kényelmében, egy kellemes torna után sokkal tisztábban látja majd a helyzetet.
 • Aludjon egyet! Banális dolognak tűnhet, de lehetséges, hogy egy kiadós pihenés után sokkal kevésbé látja szürkének a világot. 
 • Gondoskodjunk lelki egészségünkről! Ha jó lelkiállapotba vagyunk, a túlzásba vitt aggódás kevésbé tud magával rántani. 

 

Űzze el az aggodalmakat!

 

Torkunkat szorító aggodalommal kelünk, és fekszünk. Egész nap másra sem tudunk gondolni, mint hogy mi lesz velünk. A félelem szinte teljesen kikészít minket, semmihez sincs kedvünk, semmivel sem tudjuk igazán elterelni a gondolatainkat. 

Nekünk a Mannacsepp segít a nehéz helyzetek átvészelésében. Ez a természetes étrendkiegészítő  gondoskodik lelki egészségünkről még a járvány ideje alatt is. Rendszeres szedésével megőrizhetjük jó kedélyállapotunkat, csökkenthetjük a minket ért stressz káros hatásait, és könnyebben viselhetjük el a minket érő lelki terhelést. 

Ne hagyja, hogy a krízishelyzet megbénítsa! Küzdjön meg vele a Mannacsepp segítségével!

 

RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST! (Kattintson a linkre!)

 

Megrendelem

 

Ha szeretne többet megtudni a Manna cseppről, kattintson a linkre:

 

Érdekel a Manna csepp

 

 

Hozzászolt Mannacseppek.info nyilvános bejegyzéséhez.
Németh Tímea Vitaminokat eddig is szedtem. Mégis, már jó ideje reggelente úgy ébredtem, hogy egy csomóban volt a gyomrom, és sírhatnékom volt. A második héten ez szépen megszűnt. Úgy érzem az erőm is több, és nem fáradok el annyira estére. Ez tényleg Manna 🙂
Tetszik · 6 · körülbelül 2 napja