Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Ha valakin azt látjuk, hogy szomorú, erőtlen, kimerült, akkor biztosak vagyunk benne, hogy az illető depresszióval küzd. Ám a képlet nem ennyire egyszerű. A depresszióban szenvedők ugyanis lehetnek vidámak, motiváltak és energikusak- vagy legalábbis mutathatják ezt a külvilágnak. A mosolygó depresszió egy létező jelenség, amelyet rendkívül nehéz nyomon csípni. Legújabb blogbejegyzésünkben összeszedtük, milyen jelek árulkodhatnak arról, ha nagy a baj!

Nem is tűnik depressziósnak!

A depresszióról él egy meghatározott kép a fejünkben. Úgy gondoljuk, hogy a depressziós ember rossz hangulatban van, képtelen kimozdulni az ágyból, nem tudja ellátni a napi feladatait. Gyakran sír, rosszkedvű és egyszerűen semmi sem tudja jókedvre deríteni. Való igaz, hogy ezek a tünetek jelenthetnek depressziót. 

Azonban nem feltételezünk ilyet olyan családtagunkról, barátunkról, munkatársunkról, aki állandóan mosolyog, jókedvű, szívesen tréfálkozik. Hiszen látszólag minden rendben van vele! Ugyanúgy teljesít a munkahelyén, ugyanolyan gyakran mozdul ki, ugyanolyan jól néz ki. Ha gondja-baja lenne, akkor biztosan beszámolna róla. Ha bármilyen mentális problémája lenne, mi észrevennénk, hiszen vagyunk olyan közeli kapcsolatban. Ha depressziós lenne, akkor 100%, hogy azt kiszúrnánk. Ha látszólag a megszokott mederben folyik minden, akkor bizonyára nincs baj. Stabil a lelkiállapota, minden rendben van vele. 

De vajon tényleg így van? Vagy csak megtanulta elrejteni a valódi érzelmeit? 

Mi van a mosoly mögött?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Kimerültség. Mély szomorúság. Álmatlanság, negatív gondolatok, reménytelenség. Azaz a depresszió tünetei- csak épp ezekről az illető személyen kívül senki nem tud. 

A mosolygó depresszióban szenvedők gyakran saját maguk számára sem vallják be, hogy baj van. Reggelente magukra erőltetik a mosolyt, és csak akkor törlik le arcukról, ha senki nincs körülöttük. Ha tudják is, hogy valami nem stimmel velük, akkor is megpróbálják elrejteni a valódi érzelmeiket a környezetükben élők elől. Így aztán nem csoda, ha senki nem tudja, mi is játszódik le igazából a lelkükben. 

A “hagyományos” depressziót sem könnyű legyűrni, de a mosolygó depresszió sokkal veszélyesebb. Míg előbbi esetén a családtagok, barátok unszolása nagy segítséget jelenthet a betegnek, utóbbinál a depressziós ember kénytelen egyedül megbirkózni a problémáival. Emellett az, hogy próbál boldognak, vidámnak tűnni, miközben lelkében viharok dúlnak, sokkal jobban kimeríti. 

A mosolygó depresszió akár évekig is elhúzódhat, hiszen a betegségben szenvedők maguktól gyakran nem kérnek segítséget. Vagy ha kérnek is, úgy érzik, nem érdemlik meg. Úgy gondolják, hogy a látványosan depressziósok sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint ők. Saját problémájukat lebecsülik- pedig a mosolygó depresszió is ugyanolyan súlyos probléma!

Számoljon le a depresszióval!

A depresszió elleni harc első és legfontosabb lépése: bevallani, hogy baj van. Ha ezen túljutottunk, máris tettünk egy lépést a gyógyulás felé! De vajon mi segíthet még abban, hogy magunk mögött hagyjuk a betegséget? 

  • Ne féljünk segítséget kérni! Ha úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk egyedül megbirkózni a problémával, kérjük szakértő segítségét!
  • Az életmódváltás szerepe is vitathatatlan. A depresszióban szenvedőknek érdemes feladni a káros szokásokat, és nagyobb hangsúlyt helyezni az egészséges táplálkozásra, rendszeres testmozgásra. Ha fizikailag jobban érzik magukat, az lelkükre is pozitív hatással lehet. 
  • Próbálja megtalálni azt a tevékenységet, amely örömöt hoz az életébe! Tanuljon meg főzni, fessen, írjon vagy éppen próbálja ki magát egy új sportban! Ha megtalálja azt a hobbit, amely örömmel tölti el, akkor az jó hatással lehet a hangulatára, új célt adhat a hétköznapoknak. 
  • Fedje fel titkát szerettei előtt! Elsőre bizonyára furcsa, ijesztő lesz beszélni legmélyebb érzelmeiről, de ha egy támogató közeg veszi közre, az felgyorsíthatja a gyógyulást. 

Természetes támogatás depresszió ellen

Életünkbe bármikor bekopogtathat a depresszió. Ha nem vagyunk kellően felkészültek, akkor ez a betegség akár az egész addigi életünket romba döntheti. Ha viszont felvértezzük lelkünket, könnyebben kitessékelhetjük az életünkből! 

Mi a Mannacseppet használjuk, hogy megerősítsük lelkünket. Ez az étrendkiegészítő természetes módon, virágesszenciákkal és gyógynövényekkel segít feltölteni lelkünket, hogy az ellenálljon a külvilág kihívásainak. Rendszeres használatával megszüntethetjük azokat a lelki blokkokat, amelyek felelősek lehetnek a negatív érzelmekért, és visszanyerhetjük az irányítást életünk felett.

Ne hagyja, hogy a depresszió behálózza! Inkább tegyen azért, hogy lelke ellenállóvá váljon vele szemben! 

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.