Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

Kevesen tudnánk hatékonyan érvelni amellett, hogy a mentális egészség ne lenne fontos része életünknek. Annak ellenére, hogy tudjuk és ismerjük ennek fontosságát, nagyon kevesen szánunk időt arra, hogy olyan szokásokat és attitűdöket alakítsunk ki, amelyek védik és megőrzik mentális jólétünket is.

A mentális betegségek pusztító hatásai

A mentális betegségek hosszú távú hatásai pusztító következményekkel járhatnak az emberi testre és szellemre nézve egyaránt. Ha nem tudsz megbirkózni a mindennapi élet nyomásával, az problémákhoz vezethet a munkádban, kapcsolataidban és az általános egészségi állapotodban. Akár észreveszed, akár nem, az élettel való megbirkózásra való mentális képességed másokra is negatív hatással lehet. Bár a saját egészséged és biztonságod az első, nem vitatható, hogy mindannyian hatással vagyunk egymásra, és az egyikünk állapota jelentősen befolyásolhatja a másikat. Hogyan őrizhetjük meg mentális egészségünket, és hogyan érhetjük el a jólét állapotát?

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A mentális egészség összetevői

Fizikai egészség

A test és az agy szorosan összefügg egymással, és az egyik egészsége kihat a másikra. A tested olyan rendszerek bonyolult hálózata, amelyek együtt dolgoznak, hogy segítsenek sikeresen eligazodni az életben, és ez bizony a te felelősséged, hogy gondoskodj róla. A megfelelő étkezés és testmozgás, alvás és folyadékpótlás értékes tevékenységek, amelyek könnyen kivitelezhetők fizikai jólétéd megőrzése érdekében.

Intellektuális egészség

Az elméd edzése és az egész életen át tartó tanulás iránti elkötelezettség a mentális egészséged folyamatának is értékes része. Az új készségek elsajátítása és új ismeretek megszerzése olyan lehetőségeket nyit meg, amelyek jelentősen javíthatják az életed.
Egészséges környezet

Környezeted jelentősen befolyásolja lelkiállapotodat, ugyanis akik kevésbé ideális életkörülmények között élnek, jelentős stresszhatásnak vannak kitéve. Ha minden tőled telhetőt megteszel életed azon területeinek eltávolítása érdekében, amelyek megterhelőek – kapcsolatok, életkörülmény, szociális helyzet, egészségügyi problémák – segíted csökkenteni az agy stressz-reakcióját, amely hozzájárul a mentális egészséghez.
Határok

Lehetetlen teljesíteni az élet minden kötelezettségét. Ha határokat szabsz és megtanulsz nemet mondani azokra a dolgokra, amelyek nem lényegesek, lehetővé teszed, hogy időt szakíts mentális egészségünk megőrzésére. Kezdetben bűntudatot érezhetsz, ha korábban nem mondtál nemet a barátaidnak és a családodnak, de minél jobban kiállsz magadért, annál könnyebb lesz a lelki jólétedet megőrző napi szokások gyakorlása.

Tanulj meg boldogulni!

A mentális jólét kulcsfontosságú összetevője a mindennapi tevékenységekben való részvétel, amely képessé teszi az embert arra, hogy kezelje életével kapcsolatos kötelezettségeit. A problémák felmerülésekor cselekvéssel reagálnak, kezelik mindennapi kötelezettségeiket anélkül, hogy eluralkodna rajtuk a félelem, a düh és a bűntudat érzése. Bármely mentális egészségi rendellenesség gyakori jele a különféle napi tevékenységek végzésének zavara, mint például a személyes higiénia betartása.

Pozitív attitűd

A mentálisan egészséges egyén jellemzői az önelfogadás, az önbizalom és a magabiztosság.
A pozitív mentális egészség két tulajdonsága, hogy ismerjük tehetségünket és korlátainkat, és biztosak vagyunk abban, hogy pozitív tulajdonságai felülmúlják a negatívakat. A jó mentális egészség további jelei közé tartozik a függetlenség, a kezdeményezőkészség és az önbecsülés.

Közösség

Ha támogató, szerető emberekkel vagy körülvéve, már sokat tettél a mentális a egészségedért. Az életminőségét javíthatja minden olyan interakció, amely őszinte párbeszédhez vagy rövid pillanatokhoz vezet, amelyek emlékeztetnek arra, hogy nem vagy egyedül. A mindennapi életben és a mentális egészségnek nagy haszna lehet abból, ha következetesen pozitív emberekkel veszed körül magad.

Stresszcsökkentés

A mértékletes stressz elősegíti a termelékenységet, a határidők betartását, és a jelentős eseményeken való időben történő részvételt. A hosszú távú stressz azonban káros lehet. A fizikai és mentális egészségügyi problémák kialakulásának valószínűsége nő, ha a stressz súlyossá és tartóssá válik. Vannak, akik hajlamosabbak is a stressz miatti szorongás és depresszió kialakulására.

Megfelelő táplálkozás

A táplálkozás az egyik legnyilvánvalóbb, mégis alulértékelt változója a mentális egészségben. Az agy olyan szerv, amely változatos mennyiségű összetett szénhidrátot, létfontosságú zsírsavat, aminosavat, vitamint, ásványi anyagot és vizet igényel az egészség megőrzéséhez, akárcsak a szív, a gyomor és a máj. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a megfelelő étrend hozzájárulhat a mentális egészségügyi problémák kezeléséhez és helyreállításához, valamint ezek megelőzéséhez.

Rajtunk múlik, hogy javítsuk és fejlesztjük mentális egészségünket. A mentális egészség javítására irányuló motivációnak belülről kell fakadnia. Bárki jó úton haladhat az egészséges lélek és egzisztencia felé, ha követi a mentális egészség fent említett összetevőit.

Egy olyan világban, ahol minden nap a kapcsolatok, az egészség, a pénzügyek és a nyomásának vagyunk kitéve, tisztában kell lennünk szükségleteinkkel, és meg kell tanulnunk az öngondoskodás szabályait, hogy átvészeljük az élet számos kihívását, fordulatait.

Van amikor mindez nem megy külső segítség nélkül. Ekkor érdemes segítségül hívni a Manna cseppet, amely feloldja a lelki blokkokat, erősíti mentális egészségét. Az egészség a lélekből fakad, kezdd el még ma az ápolását a Manna csepp erejével.

Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.