Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu
Maszkot le, avagy így vállalja fel az érzéseit

Valamilyen úton módon mindenki megtapasztalta már a stressz érzését, és az azzal járó tüneteket. Szervezetünk azonban jól van összerakva, így kis adagokban megfelelően kezeli a bekövetkezett állapotot. Fontos azonban azzal tisztában lennünk, hogy ha ez tartóssá vagy krónikussá válik, komoly befolyással lehet szervezetünk működésére. Most tetőtől talpig sorra vesszük, hogy testünk egyes pontjaira milyen hatással lehet a megváltozott körülmény.

Izomrendszer

Amikor a test stresszes, az izmok megfeszülnek. Az izomfeszülés egy reflexszerű reakciós válasz. Ez a test védekezési módja az esetlegesen felmerülő sérülések és a fájdalom elkerülése ellen. A hirtelen fellépő stressz esetén az izmok egyszerre megfeszülnek, majd elmúltával felengednek. Krónikus állapot hatására a test izmai többé-kevésbé állandóan ebbe a megfeszült helyzetbe kerülnek. Mindez azonban további reakciókat is kiválthat a szervezetben, és akár stresszel kapcsolatos további rendellenességeket is eredményezhet.

Légzőrendszer

A légzőrendszer alapvető működése, hogy megfelelő mennyiségű tiszta oxigénnel látja el a sejteket. A stressz és az erős érzelmek légúti tünetekkel járhatnak, mint például légszomj és szapora légzés, aminek oka az orr és a tüdő közötti légutak összeszűkülése. A légzőszervi betegségben nem szenvedőknél ez általában nem jelent problémát, mivel a szervezet képes kezelni a többletmunkát. A fokozott stresszhelyzet azonban súlyosbíthatják a légzési problémákat a már meglévő légúti betegségben, például asztmában szenvedőknél. 

Szív-és érrendszer

A szív- és érrendszer, amelyek együttműködnek a szervezet szerveinek táplálékkal és oxigénnel való ellátásában. Ennek a két elemnek a tevékenysége a szervezet stresszre adott válaszában is összehangolt. Stressz hatására megnövekszik a pulzusszám és erősebb lesz a szívizom összehúzódása. Ezenkívül kitágulnak azok az erek, amelyek a vért a nagy izmokba és a szívbe irányítják. Ennek eredménye, hogy megnő a testrészekbe pumpált vér mennyisége, és megemelkedik a vérnyomás. A krónikus stressz állapota azonban nagyban hozzájárulhat a szív és az erek hosszú távú problémáihoz. 

Gyomor és bélrendszer

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

A stressz megjelenésekor a gyomor azonnal reagál, és fájdalmat, puffadást, émelygést érezhetünk, sőt akár még hányás is előfordulhat. Ezenkívül a stressz az étvágy szükségtelen növekedését vagy csökkenését okozhatja. 

A belek szoros gáttal rendelkeznek, hogy megvédjék a szervezetet az egyes baktériumoktól. A stressz gyengítheti ezt a bizonyos bélgátat, és lehetővé teszi az egyes baktériumok bejutását a szervezetbe. Bár ezeknek a többségét az immunrendszer könnyen ellátja, és nem tesznek minket beteggé, az állandóan jelen lévő gyulladás krónikus tünetekhez vezethet. Fontos, hogy a stressz negatív hatással van a bélflóránkra, amelyek viszont már hangulatunkat is befolyásolja. 

Férfi reproduktív szervek

A krónikus, hosszan tartó stressz a tesztoszteron termelés működésére is rányomja bélyegét, ami a szexuális vágy vagy a libidó csökkenését eredményezheti. Ez összességében akár merevedési zavart vagy impotenciát is okozhat. A hosszan tartó állapot hatással van a spermiumtermelésre, ami komoly nehézségeket okoz a teherbe esni próbáló pároknak. 

A stressz kihat az immunrendszerre is, ami által a szervezet sebezhetővé válik. Mindez akár fertőzésekhez is vezethet a herékben és a prosztatában, ami összességében befolyásolja a férfiak normál reproduktív működést.

Női reproduktív szervek

A stressz számos módon hat a nők menstruációjára Például a magas szintű stressz összefüggésbe hozható a kimaradó vagy szabálytalan menstruációs ciklusokkal, azok hosszának változásával és az ezzel járó fájdalommal.  Súlyosbíthatja a menstruáció előtti tüneteket, vagy nehezebben kezelhetővé teheti azt, amely további stresszforrást eredményezhet. 

Nők esetében szintén befolyással bír a szexuális vágy csökkenésére. Ugyanígy a női fogamzási képességre, az egészséges terhességre, és a szülés utáni regenerálódásra. A túlzott stressz ebben az időszakban növeli a depresszió és a szorongás kialakulásának valószínűségét. Az anyai stressz negatívan irányba terelheti a magzat és a gyermekkori fejlődést, és megzavarhatja a kapcsolatot a babával a szülést követő hetekben és hónapokban.

Stresszkezelés

A közelmúltban tett felfedezések mellett már sokkal többet tudunk arról is, hogy mivel és hogyan tudjuk hatékonyan csökkenteni a stressz egészségre gyakorolt hatását. Egy a fontos, ne hagyja, hogy a nyugtalan gondolatok eluralkodjanak testén.

Javítsa általános fizikai és mentális jólétét, és használja a Manna csepp jótékony erejét. Ezzel a természetes étrendkiegészítővel harmonikus és stresszmentes napokat szerezhet testének és lelkének. 

Bizonyosodjon meg róla mielőbb!