Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

A krónikus stressz biztosan nem segíti elő a gyógyulást semmilyen betegségből, sőt még elő is idézheti azt. Most mutatunk néhány gyakori betegség, amelyet a stressz okozhat és súlyosbíthatja a betegségből fakadó állapotot.

  1. Depresszió és egyéb mentális egészségi állapotok

  A pontos ok amiért egyesek megtapasztalják a depresszió és szorongás, mint klinikai hangulatzavarokat, még mindig ismeretlen. Sok tényező játszhat szerepet, beleértve a genetikát, környezeti és pszichológiai hatásokat, valamint a súlyos stresszes vagy traumás élményeket.

  >>Folytatás>>

  A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

  Hogyan segít a Manna csepp?

  Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

  Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  E-mail cím nem megfelelő
  Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

  Azonban a kezeletlenül hagyott krónikus stressz olyan súlyos mentális zavarokhoz kapcsolódik, mint a szorongás és a depresszió. A tartós vagy hosszan tartó stresszes állapot arra készteti a szervezetet, hogy bizonyos hormonokat és vegyi anyagokat termeljen, amelyek állandó stresszállapotot okoznak, és káros hatással lehetnek a kulcsfontosságú szervekre.

   

  1. Álmatlanság

  Egy kutatás szerint a felnőttek 43 százaléka havonta legalább egyszer a stressz miatt ébren tölti az éjszakát. A rossz alvás miatt viszont a másnap is stresszes, és már be is indult az újabb ördögi kör.

  1. Szív- és érrendszeri betegségek

  A krónikus stressz régóta összefüggésbe hozható a szív egészségének romlásával. Noha korlátozott bizonyíték áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a stressz önmagában is szívbetegséget válthat ki, a stressz számos módon hozzájárul a betegség kialakulásához. Az adrenalin, noradrenalin és kortizol stresszhormonoknak köszönhetően a stresszreakció része a gyorsabb szívverés és az érszűkület (vagy egyes vázizomzat értágulata, amely segíti a testet a harcban vagy a menekülésben). Ha a szervezet hosszú ideig ebben az állapotban marad, mint a krónikus stressz, a szív- és érrendszer károsodhat. 

  Egy másik eszköz, amellyel a stressz hozzájárulhat a szívbetegséghez az az evés és ivás, mint pótcselekvés, mellyel úgy érzed megbirkózol a stresszel. Ez a fajta tevékenység viszont erőteljesen hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához. 

  1. Megfázás

  A stressz gyengítheti az immunrendszer működését is, ami fogékonyabbá tehet olyan fertőző betegségekre, mint a megfázás.

  1. Gasztrointesztinális betegség

  A stressz hatással lehet a gyomor-bélrendszer mozgékonyságára, amely szerint az étel áthalad az emésztőrendszeren, növelve az esélyét irritábilis bél szindróma, gyulladásos bélbetegségek, reflux, székrekedés vagy éppen a hasmenés esélyét. 

  1. Krónikus fájdalom

  Néhány krónikus fájdalom, mint pl. migrén és alacsonyabb hátfájás előidézheti vagy súlyosbíthatja a testizmok megfeszülését. Sok krónikus deréktáji fájdalom a stresszhez kapcsolódik, mert az izomfeszülés hozzájárul ehhez a fájdalomérzethez. Egyértelmű tehát, hogy szoros a kapcsolat a stressz mértéke és a krónikus derékfájás között. 

  7. Rákos megbetegedés

  Azt, hogy mi okozza a rákot, különösen nehéz megválaszolni. Mivel a legtöbb beteget csak több éves rákos sejtnövekedés után diagnosztizálják, nehéz, ha nem lehetetlen pontosan meghatározni a konkrét okot. Valószínű, hogy több tényező (gének, környezeti tényező, mint például a dohányzás, a levegőszennyezés vagy a stressz). Az egyik lehetséges ok, amiért a stressz hozzájárulhat egyes rákos megbetegedések kialakulásához. A stressz aktiválhatja az agy és a szervezet gyulladásos reakcióját, valamint stimulálhatja a mellékveséket. A krónikus stresszből eredő ilyen típusú gyulladások túlnyomó része összefüggésben áll a rákkal, valamint néhány autoimmun betegséggel.

  1. Autoimmun állapotok

  Sok gyulladásos állapotot súlyosbítja, ideértve az olyan autoimmun állapotokat is, mint a sclerosis multiplex, rheumatoid arthritis, lupus és pikkelysömör.

  A jó hír az, hogy sok hatékony stresszkezelési módszer létezik. Az ilyen típusú beavatkozások nem szüntetik meg és nem változtatják meg a stresszt okozó helyzeteket (pénzügyi gondok, családi vita vagy elfoglaltság), de képezhetik a szervezet központi idegrendszerének reakcióit, és segíthetnek a reakció lassításában. 

  Mindent figyelembe véve, ha segítségre van szükséged krónikus stresszel vagy egyéb pszichológiai problémával kapcsolatban, a legjobb, ha mielőbb segítséget kérsz. Addig pedig itt van a Manna csepp, amely oldja a lelki blokkokat és segíti az energiaáramlást. Használatával rugalmasabban reagálunk a kihívásokra és könnyebben fel tudod venni a küzdelmet a stressz káros hatásaival szemben. 

  Ez a különleges "lélekvitamin" napi egy percben segít, hogy idegösszeomlás nélkül vészeljük át az igazán nehéz napokat is, és elalvás előtt még tudjunk mosolyogni.