Természetes támogatás a léleknek
Maradt kérdése? Telefonon rendelne? +36 20/432-0222 (H-P: 9:00-15:00) ugyfelszolgalat@mannacsepp.hu

StresszA stressz mindannyiunk életében jelen van. Nap mint nap elfáraszt, elgyengít, ingerlékennyé tesz minket, csökkenti a teljesítményünket, ha pedig hosszabb ideje áll fenn, biztosan megbetegít minket. A legtöbben azt hiszik, hogy a stresszt csak gyógyszerrel, nyugtatókkal lehet csökkenteni. Ezért most 10 hétköznapi módszert mutatunk be, amellyel sikeresen csökkenthetjük a napi stressz mennyiségét és hatását:

1. Oszd be okosan az idődet!

A könnyen alakítható mindennapi szokások segítenek a stressz csökkentésében azáltal, hogy kiszámíthatóbbá teszik a napunkat. Emlékezz, hogy a napi ütemtervednek nem muszáj túlzottan merevnek lennie! Ne tervezd meg előre az éved minden egyes napját! Amennyiben túlzottan előre tervezel merevvé és rugalmatlanná tehet, felesleges terheket helyezhet Rád!

Mondd ki minden nap hangosan azokat a dolgokat, amikért hálás vagy!

2. Készülj előre a következő napra!

Minden este szánj 10 percet arra, hogy felkészülj a következő napra! Írj listát arról, hogy mit szeretnél majd másnap enni és készítsd el előre az ebédet, hogy ne kelljen majd akkor kapkodnod vele! Válaszd ki és készítsd elő az öltözéket és cipőt, amit majd viselni szeretnél!

Szervezz előre találkozókat olyan barátokkal, akik pozitívan hatnak Rád!

3. Élvezd az apró dolgokat is!

>>Folytatás>>

A problémák sosem fogynak el, a lelkierőnk igen! 

Hogyan segít a Manna csepp?

Kérje az ingyenes tájékoztatónkat!

Töltse ki a következő űrlapot és máris küldjük a legfontosabb információkat!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-mail cím nem megfelelő
Az űrlap kitöltésével elfogadom, hogy a Mannacsepp.hu elektronikus leveleket küldjön az e-mail címemre.

Lassíts! Élvezd a pillanatot, amit éppen megélsz! Koncentrálj a mindennapi teendők részleteire is!

4. Mozogj gyakran!

A rendszeres testmozgás csökkenti a stresszt és egészségesebbé tesz. A rövidebb gyakorlatok (pl. nyújtás munka közben) hasznosak, még akkor is, ha nincs időd hosszabb edzésre. Egy tíz perces nyugtató séta stresszoldás tekintetében annyira hasznos tud lenni, mint egy 45 perces komoly edzés.

5. Nevess gyakran!

A nevetés… Endorfinokat bocsát ki, amik javítják a kedélyt és növelik az immunrendszer védelmét. Csökkenti a stresszhormonok, mint a kortizol és az epinephrine szintjét. Segít a fizikai fájdalom kezelésében.

6. Élvezd a természetet és éld ki kreativitásodat!

A szabadban töltött idő természetes antidepresszánsként is hat. A természetes illatok és látványok nyugtató hatással vannak idegeinkre. Szakíts időt a zenére, művészetekre és táncra!

7. Lélegezz mélyeket!

Amikor ideges vagy, ülj le és öt percen keresztül lélegezz lassan és mélyeket. A lassú lélegzetvételek csökkentik a stresszhormonok számát, a pulzusszámot és a vérnyomást.

8. Meditálj naponta!

A meditáció egyszerű dolog, rengetegen csinálják. Nem szükséges konkrét módszereket megtanulni – találd meg a saját módszeredet, amivel kitisztíthatod a fejed, legyen az egy forró fürdő, elmélkedés törökülésben, vagy lágy zene.

9. Írj listát azokról a dolgokról, amik örömet okoznak!

A naplóírás segít az önismeret fejlesztésében és a gondolatok rendezésében. Jegyezd fel magadnak a pozitív helyzeteket, sikereket és eredményeket! Emlékezz azokra a dolgokra, amiért hálás vagy.

10. Aludj jól!

Fontos, hogy szervezeted annyi pihenéshez jusson, amennyire szüksége van. Rendezd a gondolataidat alvás előtt, hogy nyugodt álmaid legyenek!

(Forrás: www.visualistan.com)

 

+1 Ha pedig szeretne egy olyan megoldást, amely

energiát és támogatást ad a mindennapok küzdelmeihez, csökkenti a stressz negatív hatásait, oldja a szorongást és a depressziót, segít feldolgozni a lelki sérüléseket, RENDELJE MEG A MANNA CSEPPET MOST AKCIÓSAN!